Halaçoğlu: Tecavüzcülerin Affını İstemek Sapıklığa Ortak Olmaktır - Son Dakika
Güncel

Halaçoğlu: Tecavüzcülerin Affını İstemek Sapıklığa Ortak Olmaktır

Halaçoğlu: Tecavüzcülerin Affını İstemek Sapıklığa Ortak Olmaktır

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, AK Parti milletvekillerinin 'Cinsel istismar düzenlemesi' ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 25 Mart 2016'da verdiği yasa teklifine atıfta bulundu.

19.11.2016 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, AK Parti milletvekillerinin 'Cinsel istismar düzenlemesi' ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 25 Mart 2016'da verdiği yasa teklifine atıfta bulundu. Halaçoğlu, "Çocuklara tecavüz eden ve öldürenlere ilgili verdiğim kanun teklifinde idam istemiştim. Ama komisyona hiç getirilmedi. Bugün neden getirilmediği anlaşılıyor. Tecavüzcülerin affını istemek, sadece tek kelimeyle, sapıklığa ortak olmaktan başka bir şey değildir" dedi.

AK Parti milletvekillerinin cinsel istismar suçunda, mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine olanak getiren önergeleri ardından tartışma dinmedi. MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da, TBMM gündemine getirilen ve Salı günü Meclis'te görüşülecek teklife tepki gösterdi.

Geçen Mart ayında hazırladığı ve 'Çocuğa yönelik cinsel suçlarda idam uygulansın' yönündeki yasa teklifini anımsatarak buna ilişkin belgeleri paylaşan Halaçoğlu, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamada şunları yazdı:

"25 Mart 2016'da çocuklara tecavüz eden ve öldürenlerle ilgili verdiğim kanun teklifinde idam istemiştim. Ama komisyona hiç getirilmedi. Bugün neden getirilmediği anlaşılıyor. Tecavüzcülerin affını istemek, sadece tek kelimeyle, sapıklığa ortak olmaktan başka bir şey değildir. Demek ki kendi çocukları için de bir mahzur görmüyorlar."

"KÜÇÜK ÇOCUĞA TECAVÜZ EDİYORSA SAPIKTIR"

Bu yönde yapılan bazı açıklamalara da tepki gösteren ve AK Partili vekillerin kanun teklifini paylaşan MHP'li Halaçoğlu, şöyle devam etti:

"Bazı kimselere bakıyorum da sapıklıkta sınır tanımıyorlar. Herkes kendi başına gelse ne düşünür? Gelmesini ister mi? Hemen savunmaya geçmişler. Ben kanun teklifini 2016 Martında verdim. Kimse kusura bakmasın, küçük yaşta bir çocuk, yine küçük yaşta bir kıza tecavüz etse bile bunun müeyyidesi ağır olmalı ki caydırıcı olsun. Ama af getirirseniz suçu artırırsınız. Herkes şunu bilsin. Kim küçük çocuğa tecavüz ediyorsa sapıktır. Bunun affı olmaz. Kimse o küçük masumun dünyasını karartamaz. İnsan olan bunu kabul etmez. Yasayı eke koyuyorum. Öyle kafadan atmak yok."

HALAÇOĞLU'NUN MART AYINDA VERDİĞİ YASA TEKLİFİ

Halaçoğlu'nun geçen Mart ayında verdiği yasa teklifinde şöyle denildi:

"26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 103'üncü maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesi ile ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir. Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, idam cezası ile cezalandırılır. Cinsel istismarın vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi durumunda, idam cezasına hükmolunur. Bu suçtan dolayı verilen cezalar para cezasına çevrilemez, indirim uygulanamaz, ertelenemez ve açılan davalarda zamanaşımı işlemez.

MADDE 2- 5237 sayılı Kanunun 104 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "(1) Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, on beş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, idam cezası ile cezalandırılır."

MADDE 3- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür."

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Halaçoğlu: Tecavüzcülerin Affını İstemek Sapıklığa Ortak Olmaktır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement