Halayın Sultanları Ahlat'ta Buluştu - Son Dakika
Yerel

Halayın Sultanları Ahlat'ta Buluştu

Halayın Sultanları Ahlat\'ta Buluştu

Bitlis’in Ahlat ilçesinde dün kortej yürüyüşü ile start alan "Halk Oyunları Bölge Yarışması" bugün düzenlenen minikler ve yıldızlar kategorisinde devam etti.

11.04.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat ilçesinde dün kortej yürüyüşü ile start alan "Halk Oyunları Bölge Yarışması" bugün düzenlenen minikler ve yıldızlar kategorisinde devam etti.

Bitlis, Hakkari, Kocaeli, Van, İstanbul, Ankara, Şırnak ve Muş illerinden 48 ekibin katıldığı Halk Oyunları Bölge Yarışması Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Bugünkü yarışma Minikler ile Yıldızlar düzenlemeli ve düzenlemesiz olarak iki kategoride yapıldı. Renkli geçen yarışmalarda halk oyunları ekiplerinin heyecanları gözlerden kaçmazken, bir birinden güzel oyunlar ise izleyenlere renkli anlar yaşattı.

Düzenlenen yarışmada açılış konuşmasını yapan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Yönetim Kurulu Üyesi İkram Kızılca, yarışmaya katılan herkese teşekkür ederek federasyon başkanının selamını iletti.

Daha sonra bir konuşma yapan Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban ise, tüm katılımcılara hoş geldin dileklerinde bulunarak, "Dün itibariyle kortej yürüyüşü ile start alan etkinlik bugünde halk oyunları yarışmalarının ilk etabı gerçekleştirilecek. Ahlat halkı da sizleri muhabbetle karşılıyor. Ahlat bin yıldır Anadolu'dan çıkan her bir bireyin yurdudur. Biz bu figürlerle Anadolu bizimdir, hepimizindir diyoruz" dedi.

Ardından bir konuşma yapan Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, halk oyunları grup yarışmasını Kaymakamlık, Belediye ve THOF'un birlikte düzenlediğini belirterek, "Halk oyunları yarışmasına ve medeniyetimizin başkenti olan Kubbetül İslam Ahlat'a hoş geldiniz. İlçemizde düzenlenen bu etkinlik aslında bir bölgelin oyunlarının sergilendiği ulusal bir yarışmadır. İlçemizde misafir ettiğimiz iller sadece komşu illerimiz değil İstanbul, Ankara ve Kocaeli'den gelen guruplar var. Halk oyunlarımız halkımızın lisanını belli etme biçimidir. Bazı halk oyunlarımızda hüznü, sevinci, bazılarında ise birlik ve beraberliği görürüz. Anadolu insanımızın hissiyatı o kadar önemli ki yaklaşık 4 binin üzerinde figürle Dünyada en fazla halk oyunları figürüne sahip olan bir kültür, aynı zamanda imparatorluktur. Hayırlısıyla güzel bir yarışma olacaktır" dedi.

THOF tarafından düzenlenen ve Ahlat Kaymakamlığı ile Ahlat Belediye Başkanlığı'nın destekleriyle başlayan yarışma, yarında gençler ve büyükler kategorisinde devam edecek. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halayın Sultanları Ahlat'ta Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement