Halep'e Yardım - Son Dakika
Güncel

Halep'e Yardım

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından başlatılan Halep'e yardım kampanyası kapsamında Aydın'dan 1 tır yardım malzemesi dualarla Halep'e uğurlandı.

31.01.2017 22:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından başlatılan Halep'e yardım kampanyası kapsamında Aydın'dan 1 tır yardım malzemesi dualarla Halep'e uğurlandı.

Efeler ilçesi Işıklı Mahallesi'nde bulunan Adnan Menderes Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri ve yetkililerince toplanan yardımların gönderilmesi için yurt önünde program yapıldı.

Burada konuşma yapan KYK Aydın İl Müdürü Feti Karsak, KYK Genel Müdürlüğünce başlatılan kampanya kapsamında "Halep bizdir, Halep bizdendir, Halep bizimledir" sloganıyla hareket eden KYK yurtlarında kalan öğrencilerin büyük bir duyarlılık gösterdiğini söyledi.

Karsak, "Burada KYK Genel Müdürlüğümüzün iki amacı var. Birincisi, Suriye'de, Halep'teki iç savaşta mağdur olan İslam kardeşlerimize yardımda bulunmak, bir nebze olsun onların yaralarını sarabilmek. İkincisi de, öğrencilerimize duyarlı olmayı öğretebilmek, sosyal projelere katılımlarını sağlamak, milli ve manevi değerlerini artırabilmektir." diye konuştu.

Haleplilerin yardımına koşmanın, onlardan yana olmanın kendileri için yeterli olduğunu kaydeden Karsak, yardımların Kızılay aracılığıyla Haleplilere ulaştırılacağını belirtti.

Karsak, "Milli birliğimizi, kardeşliğimizi vurgulamak için bu yardımı yaptık. İnşallah makbule geçer. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi

Kızılay Derneği Aydın Şubesi Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci ise, "Bizim öğrencilerimizin, evlatlarımızın düşünüp bu projede yer alması, bu tırı doldurması bizi çok mutlu eden bir şey. İnşallah, Türk milletinin birliği, bütünlüğü böyle devam etsin. Tırımızı dualarla göndereceğiz. Dünyanın hiçbir yerinde savaş olmasın." şeklinde konuştu.

Yardım kampanyasına katılan Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencisi Dilan Yaşar da, böyle anlamlı bir kampanyaya destek vermekten dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.

İçerisinde gıda ve giyim malzemelerinin bulunduğu tır, Efeler İlçe Müftüsü Salih Akcan'ın yaptığı duanın ardından yola çıktı.

Halep\'e Yardım
Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kemal Sunal'ın 'Keriz' Filminin İzleri Hala Aksaray'da Yaşıyor
    10:26 Kemal Sunal'ın 'Keriz' Filminin İzleri Hala Aksaray'da Yaşıyor

    Yönetmenliğini Kartal Tibet'in, yapımcılığını ise Türker İnanoğlu'nun üstlendiği ve 1985 yılında Kemal Sunal ile Perihan Savaş'ın başrolünü paylaştığı 'Keriz' filminin çekildiği Aksaray'ın Gücünkaya köyü aradan geçen 39 yıla rağmen halen Yeşilçam'ın izlerini taşıyor.

  • Bursa'da 100 Yıllık Berber Dükkanı 68 Yaşındaki Nihat Aşır Tarafından Devralındı
    10:25 Bursa'da 100 Yıllık Berber Dükkanı 68 Yaşındaki Nihat Aşır Tarafından Devralındı

    Bursa'da yaşayan 68 yaşındaki Nihat Aşır, kalfa olarak girdiği berber dükkanında ustasının vefatı üzerine 100 yıllık dükkanı devraldı. 46 yıldır bir asıra dayanan dükkanda berberlik yapan Aşır, sağlık durumları el verdiği müddetçe mesleğini yaşatacağını söyledi. Dükkanın tarihi dokusu korunurken, çağın gerektirdiği teknolojiye de ayak uyduruldu.

  • Germencik'te metruk binada yangın çıktı
    10:25 Germencik'te metruk binada yangın çıktı

    Aydın'ın Germencik ilçesinde bulunan metruk bir binada çıkan yangın sonrasında Belediye Başkanı Burak Zencirci, mahalleye geçmiş olsun dileklerini iletti.

  • Ciro endeksi, 2024 yılı Şubat ayında yıllık yüzde 85,1 arttı
    10:24 Ciro endeksi, 2024 yılı Şubat ayında yıllık yüzde 85,1 arttı

    TÜİK'in verilerine göre, 2024 yılı Şubat ayında Türkiye'de sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörlerinde ciro endeksi yıllık yüzde 85,1 artış gösterdi. Ayrıntılara bakıldığında, sanayi sektörü ciro endeksi yüzde 77,3, inşaat ciro endeksi yüzde 104,0, ticaret ciro endeksi yüzde 83,7 ve hizmet ciro endeksi yüzde 103,8 arttı. Ayrıca, toplam ciro Şubat ayında aylık yüzde 6,3 artış gösterdi.

  • Antalya'da Karı Koca Ormanlık Alanda Ölü Bulundu
    10:24 Antalya'da Karı Koca Ormanlık Alanda Ölü Bulundu

    Antalya'nın Serik ilçesinde karı koca ormanlık alanda bulunan bağ evinde ölü bulundu. Polis ekipleri intihar ihtimali üzerinde duruyor. Serik ilçesi Alacami Mahallesi'nde yaşanan olayda, Fatih Yılmaz ile eşi Nursel Yılmaz'ın cansız bedenleri bulundu. Çiftin uzun zamandır anlaşmazlık yaşadığı ve boşanma aşamasında olduğu belirtilirken, polis olayın intihar olabileceği ihtimalini değerlendiriyor.

  • CHP Milletvekili Murat Emir, işsiz gençlerden alınan sağlık sigortası primini eleştirdi
    10:23 CHP Milletvekili Murat Emir, işsiz gençlerden alınan sağlık sigortası primini eleştirdi

    CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, işsiz gençlerden ayda 600 lira sağlık sigortası primi alınmasını eleştirerek, bunun adının 'işsiz evlat vergisi' olduğunu söyledi. Emir, zenginlerden ve vergi alamadıkları yandaş müteahhitlerden para toplanması gerektiğini belirtti.

  • Düzce'de 9 günlük Ramazan Bayram tatilinde 33 bin 735 kişi şelaleleri ve tabiat alanlarını gezdi
    10:23 Düzce'de 9 günlük Ramazan Bayram tatilinde 33 bin 735 kişi şelaleleri ve tabiat alanlarını gezdi

    Düzce'de 9 günlük Ramazan Bayram tatili boyunca sıcak hava ile birlikte bir çok kişi şelaleler ile tabiat parklarına akın etti. Aydınpınar, Güzeldere ve Samandere Şelaleleri, Efteni Gölü, Korugöl tabiat alanları tatil boyunca 33 bin 735 kişi tarafından ziyaret edildi.

  • Bursa'da trafikte seyreden aksı yamuk tırı gören sürücüler şaşkına döndü
    10:23 Bursa'da trafikte seyreden aksı yamuk tırı gören sürücüler şaşkına döndü

    Bursa'da trafikte seyreden aksı yamuk tırı gören diğer sürücüler gördükleri karşısında hayrete düştü. O anlar kamera ile kaydedildi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar'a resmi ziyarette bulunacak
    10:22 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar'a resmi ziyarette bulunacak

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Katar'a resmi ziyarette bulunacak. Ziyaret kapsamında Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüşme gerçekleştirilecek. Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Filistin'deki durum ve bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.


Advertisement