Halep'in Doğusunda "Alarm Verici" Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Halep'in Doğusunda "Alarm Verici" Gelişmeler

BİRLEŞMİŞ Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien, Suriye'nin Halep kentindeki son gelişmelerden dolayı tehlike ikazında bulundu.

21.07.2016 21:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİRLEŞMİŞ Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien, Suriye'nin Halep kentindeki son gelişmelerden dolayı tehlike ikazında bulundu.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, basın toplantısında, Stephen O'Brien'ın Suriye'nin Halep kentindeki en son gelişmelerin alarm verdiğini içeren açıklamasına değindi.

Stephen O'Brien, konuyla ilgili açıklamasında, Halep şehrinin doğusunda bulunan Castello yolunun kapatılmasının ardından sivil, insani ve ticari hareketlerin durma noktasına geldiğini, huzur bozan gelişmelerin "alarm verici" olduğunu bildirdi.

Açıklamasında, "Tahminen 200 bin ila 300 bin arasında insan kuşatma riski altında ve hastaneler ile diğer sivil altyapı savaştan etkilendi." ifadesini kullanan O'Brien, "BM ve ortaklarımız olarak, hala insani ihtiyaçlara yanıt vermekte biraz stokumuz olsa da Halep'in doğusundaki gıdanın önümüzdeki ayın ortasında tükenmesi bekleniyor." dedi.

O'Brein, en öncelikli konularının, Halep'in doğusuna yeniden ulaşımın sağlanarak Türkiye'den sınır ötesi konvoylar ve operasyonlarla gıda, tıbbi malzeme ve yakıt gibi hayat kurtarıcı kritik malzemelerin devamının sağlanması olduğunu bildirdi.

Suriye'deki çatışmanın bütün taraflarına, "Ülke genelinde kuşatılmış ve zor ulaşılan yerlerde milyonlarca kişiye koşulsuz, engelsiz ve sürekli erişim sağlanması" çağrısında bulunan O'Brien, "Tüm kuşatmaların kaldırılmasını, insani ve tıbbi yardım görevlilerinin güvenliğine saygı gösterilmesini, sivillerin ve sivil altyapının korunmasının sağlanmasını" istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halep'in Doğusunda 'Alarm Verici' Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da Taksici Cinayeti: Şüpheli Tutuklama Talebiyle Hakimliğe Sevk Edildi
    17:21 İstanbul'da Taksici Cinayeti: Şüpheli Tutuklama Talebiyle Hakimliğe Sevk Edildi

    İstanbul'un Sarıyer Tarabya semtinde bir taksici, yolcu olarak bindiği aracında bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından gözaltına alınan İranlı şüpheli, 'canavarca hisle kasten öldürme' ve 'yağma' suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

  • 16 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası Nevşehir'de başladı
    17:18 16 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası Nevşehir'de başladı

    Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen 16 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe Müsabakaları Nevşehir'de başladı. Ankara, Konya, Mersin, Sivas, Kayseri ve Kırşehir'den birer takımın katıldığı müsabakalarda liderlik elde eden takım bir üst gruba terfi edecek. Nevşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Avcı, organizasyonların eksiksiz olması nedeniyle TFF'nin Nevşehir'i tercih ettiğini belirtti.

  • İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı
    17:18 İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejik planında bulunan projeler için 4.2 milyar TL'lik iç borçlanma talebini meclisten onay aldı.

  • AK Parti Yahyalı İlçe Teşkilatı Esat Öztürk'ü ziyaret etti
    17:18 AK Parti Yahyalı İlçe Teşkilatı Esat Öztürk'ü ziyaret etti

    AK Parti Yahyalı İlçe Teşkilatı, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan AK Parti Yahyalı İlçe Başkanı Adem Sarıçiçek, çalışmalardan memnuniyetini dile getirdi. Esat Öztürk ise önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmalara başladıklarını belirtti.

  • Muğla'nın Seydikemer ilçesinde aranan şahıs yakalandı
    17:15 Muğla'nın Seydikemer ilçesinde aranan şahıs yakalandı

    Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, hakkında 11 yıl hapis cezası bulunan Ş.Y. isimli şahıs, İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri tarafından yapılan operasyonla yakalandı. Şahıs, tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

  • Batman'da Akademisyen-Öğrenci Buluşması Etkinliği Düzenlendi
    17:14 Batman'da Akademisyen-Öğrenci Buluşması Etkinliği Düzenlendi

    Batman'ın Kozluk ilçesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Batman Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, Prof. Dr. Necmettin Sezgin önderliğinde gerçekleştirilen 'Akademisyen-Öğrenci Buluşması' etkinliğinde, Çayhan İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelindi. Sezgin, öğrencilere toplumda iyi insan olma kavramı üzerine seminer verdi.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Genel Sekreter Ataması
    17:14 Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Genel Sekreter Ataması

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden Bülent Bozbaş'ı genel sekreter olarak atadı. Yeni atamalar internet sitesinde yayınlandı.


Advertisement