Halep Saldırıları Köln'de Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Halep Saldırıları Köln'de Protesto Edildi

Halep Saldırıları Köln\'de Protesto Edildi

Suriye'nin Halep kentinde Esed rejimi ve Rus güçlerinin günlerdir yoğun şekilde devam eden hava saldırıları, Almanya'nın Köln kentinde protesto edildi.

01.10.2016 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin Halep kentinde Esed rejimi ve Rus güçlerinin günlerdir yoğun şekilde devam eden hava saldırıları, Almanya'nın Köln kentinde protesto edildi.

Tarihi Köln katedrali önünde ellerinde Suriye bayrakları olan bir grup, tüm dünyanın gözü önünde yaşanan zulmü vahşet olarak nitelendirerek, Suriye halkına yardım ve desteklerinden dolayı Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Göstericiler, "Özgür Suriye", "Barış İstiyoruz", "Halep'i kurtarın" yazılı dövizler taşırken, sloganlarla Esed rejimi ile Rus güçlerinin sivil halkı katletmesi ve ABD başta olmak üzere batılı ülkelerin olaylara seyirci kalması kınandı.

Gösteriyi organize edenlerden Motasem Jesry, Halep'te her gün yüzlerce masum insanın katledildiğini hatırlatarak, tüm dünyanın bu vahşete seyirci kaldığını söyledi.

Bir an önce akan bu kanın durmasını istediklerini vurgulayan Jesry, "Esed rejimi, Rusya, İran ve Hizbullah ile birlik yaparak Halep başta olmak üzere Suriye halkını katlediyor. Sadece Halep'te geçen hafta 500 masum insan öldü. Türkiye'den başta hiçbir ülke Suriye halkına yardım etmiyor. Başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, sonra Binali Yıldırım bizlere çok yardımcı oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Suriyelilerin mazlum olduğunu ifade eden Jesry, "Dünyada Erdoğan gibi hala iyi insanların olduğunu biliyoruz. Bu iyi insanların da yardımıyla yakında inşallah her şeyin düzeleceğini ümit ediyoruz." diye konuştu.

Temsili olarak kana bulanan elbiseleri ve ellerinde bebekler olan göstericiler, yere yatarak Suriye'de yaşanan insanlık dramını resmetmeye çalıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halep Saldırıları Köln'de Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement