Halep Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Halep Saldırılarına Tepkiler

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Halep'te ateşkesin bozulmasında bütün sorumluluğun Suriye rejimine ait olduğunu söyledi.

04.05.2016 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa Dışişleri Bakanı Jean- Marc Ayrault, Halep'te ateşkesin bozulmasında bütün sorumluluğun Suriye rejimine ait olduğunu söyledi.

Berlin'de temaslarda bulunan Ayrault, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile toplantıları öncesi Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Ayrault, Halep'te sivilllerin öldürülmesine ilişkin, "Bölgede meydana gelenler daha güçlü tepkiyi gerektiren bir trajedidir. Halep'te korkunç bir dram yaşanıyor. Hastaneler yok ediliyor, kadınlar, çocuklar ve doktorlar öldürülüyor. Ateşkesin bozulmasında bütün sorumluluk Şam rejimine aittir." dedi.

Arap ülkelerinin dahil olduğu 10 ülkeyi gelecek pazartesi günü Paris'te düzenlenecek zirveye davet ettiklerini hatırlatan Ayrault, "Bölgede barış sürecini tehlikeye atan gelişmelerin karşısında en güçlü bir şekilde olmak gerekiyor. Ateşkes yolunun bulunabilmesi için her türlü girişimi yapmak lazım. Barış süreci yeniden başlamalı. Bizim için müzakereden başka bir yol yok." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halep Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement