Halep'te İslami Cephe Üyeleri 50 Rejim Askerini Öldürdü - Son Dakika
Güncel

Halep'te İslami Cephe Üyeleri 50 Rejim Askerini Öldürdü

İslami Cephe, Halep'te Esad güçlerinin karargah olarak kullandığı binaları patlattı, saldırıda 50 rejim askeri öldürüldü.

29.07.2014 20:26  Güncelleme: 22:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin Halep kentinde İslami Cepheye bağlı birliklerin, eski Halep bölgesinde Esad güçlerinin karargah olarak kullandığı binaları tünel kazarak patlaması sonucu, 50 rejim askerinin öldüğü bildirildi.

50 ÖLÜ, ÇOK SAYIDA YARALI

İslami Cephe Halep basın sorumlusu Yasir Ebu Amar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhalif İslami Cepheye bağlı birliklerin, eski Halep bölgesinde rejim güçlerinin karargah olarak kullandığı binalara tünel kazarak ulaştığını belirtti. Ebu Amar, binaların zeminine yerleştirilen patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu, arasında üst düzey subayların da yer aldığı 50 askerin öldüğünü, onlarcasının yaralandığını söyledi.

3 BİNAYI HAVAYA UÇURDULAR

İslami Cephe'nin, Han Şeyhun ve tarihi Halep Kalesi çevresinde üç binanın altına tüneller kazarak infilak ettirdiğini anlatan Ebu Amar, binaların havaya uçurulmasından sonra bölgede muhaliflerle Esad güçleri arasında şiddetli çatışmaların çıktığını kaydetti.

Muhaliflerin patlamalardan sonra eski Halep bölgesinde önemli bölgeler ele geçirdiğini dile getiren Ebu Amar, "İslami Cephe, daha önce de 'Zelzele Operasyonu' adı altında bölgedeki birçok binayı, tüneller kazarak havaya uçurdu" dedi.

"DARBELER DEVAM EDECEK"

Eski Halep'te muhaliflerin önemli ilerlemeler kaydettiğini aktaran Ebu Amar, "Tüneller rejimin korkulu rüyası oldu. İslami Cephe bölgede kazdığı tünellerle ciddi anlamda ilerledi. Halep'te birçok yerde cephe hattına tüneller kazmış durumda. İslami Cephe bu kazılan tünellerle rejime bugün darbe vurduğu gibi, yakında da darbe vurmaya devam edecek" diye konuştu.

Halep\'te İslami Cephe Üyeleri 50 Rejim Askerini Öldürdü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halep'te İslami Cephe Üyeleri 50 Rejim Askerini Öldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • doğan okur: aslında orada savaşan fanatik islamcıların oralarda ölmesi dünya milletleri için bir nebze hayırdır yoksa kendi ülkelerinde azıcaklar bunlar kuranı okuyup kendini hz. mehdi sanan islamı kendilerinin kurtaracağını sanan zatlar halbuki kime hizmet ediyorlar orası muamma bunları kimler o ülkelere transfer ediyorlar bağlantıları kimler kimler nakil yapıyor bunlara bakmak lazım şeriat devleti bizde isteriz kuran ahlakı bizde isteriz ama birileri bu bilgisayar oyunundan karun gibi zengin oluyorsa orası tartışılır esadında hataları olmuştur ama hangi ülke sütten çıkmış ak kaşık türkiye diyoruz biz çokmu mükemmeliz demokrasi aslında insan oğluna atılmış en büyük kazıktır demokrasiyi dünyaya lansse etmeye çalışan ülkeler aslında milliyetçiliğin kralını yaparlar demokrasi artı pi sayısıdır. 9 5 Yanıtla
  • ADOLF HİTLER RUHUN ŞAT OLSUN: AMERİKANIN ORTA DOGUDAKİ OYUNU İŞLİYOR, ORDAKİ HER GURUBU DESTEKLİYOR ONLARA İŞ SAGLIYOR BİRBİRLERİNİ ÖLDÜRMESİ İÇİN, İLERDE GELİP BENİ VURMASINLAR DİYE . SAVAŞANLARDA KENDİNCE BİŞEY YAPTIKLARINI SANIYOR. BİN LADİNİ LADİN YAPAN AMERİKADIR, SADDAMA SİLAH SATAN VE DESTEKLEYEN AMERİKADIR. SONRADA KENDİNE BAŞKALDIRDIKLARI İÇİN ÖLDÜRDÜ, HALA SAVAŞANLAR BUNU ANLAMAYACAK KADAR APTALLAR. MÜSLÜMANLIGIN YÜZ KARASI BUNLAR ÖLENDE ALLAH DİYOR ÖLDÜRENDE. 0 1 Yanıtla

Advertisement