Halep'teki Saldırılara Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Halep'teki Saldırılara Tepkiler

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çorum İl Temsilciliği, Suriye'nin Halep kentindeki yerleşim yerlerine yönelik saldırılara tepki gösterdi.

29.09.2016 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çorum İl Temsilciliği, Suriye'nin Halep kentindeki yerleşim yerlerine yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Hürriyet Meydanı'nda toplanan ve "Halep'te insanlık suçu işleniyor", "Çocuklar ölüyor" yazılı pankartlar taşıyan TÜGVA üyeleri, Halep'teki saldırıları protesto etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan TÜGVA Yüksek Öğrenim Koordinatörü Ahmet Yeten, Suriye'de her gün ayrı bir insanlık dramı yaşandığını, İslam coğrafyasının sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrildiğini söyledi.

Halep'e yapılan son bombardımanda çoğu çocuk ve kadın 500'ü aşkın sivilin katledildiğine dikkati çeken Yeten, şunları kaydetti:

"Kendisini muasır medeniyet olarak gören ülkelerin ve onların hükümranlığını koruyan birliklerin sessizliği, Müslüman ölümleri üzerinden yeni bir sömürü imparatorluğu kurulmasının planlandığına işaret etmektedir. Bizler, Müslümanlar olarak masum insanların ölümlerini ırk, din ve mezhep ayrımı gütmeden eşit görmekteyiz. Ölümlerin mukayesesi yapılmaz ancak Batı'da öldürülen 5 kişi ile savunmasız halde bombardıman altında katledilen çoğu çocuk ve kadın 500 kişinin ölümünün dünya kamuoyunda edindikleri yer hepimizin malumudur. Gösterdiğimiz bu hassasiyeti diğer milletlerden de insanlık namına beklemekteyiz."

Basın açıklamasına bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de destek verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halep'teki Saldırılara Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement