Halepçe Katliamının 27. Yılı - Son Dakika
Yerel

Halepçe Katliamının 27. Yılı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman Teşkilatı Halepçe katliamının 27. yılı nedeniyle basın açıklaması yaptı.

16.03.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman Teşkilatı Halepçe katliamının 27. yılı nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Batman Belediyesi önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan HDP İl Başkanı Rojda Sürücü, 16 Mart 1988 yılında Irak'ın Halepçe kentinde yaşanan katliamın kabul edilemez bir insanlık ayıbı olduğunu söyledi.

Halepçe'de tarihin en büyük katliamlarından birinin yaşandığını dile getiren Sürücü, şunları kaydetti:

"16 Mart 1988 tarihinde bir başka diktatör rejimi olan Saddam Hüseyin tarafından gerçekleştirilen kimyasal saldırı ile Halepçe'de tarihin en büyük katliamlarından biri yapıldı. Tarihin çirkin yüzü olarak tanımlanan bu vahşete tüm dünya seyirci olmuş adeta katliamı seyretmişlerdir. Bu katliam, uygar dünyanın utancı olarak belleklere kazınmıştır. Bizler buradan bir kez daha bu katliamlarda yaşamını yitirenleri saygıyla anarken, katliamcıları ve onların arkasındaki tüm güçleri nefretle kınıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Halepçe Katliamının 27. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement