Halepli Sivillerden İnsanlığa Dua Çağrısı! - Son Dakika
Dünya

Halepli Sivillerden İnsanlığa Dua Çağrısı!

Suriye'de Beşşar Esad rejimi ve İran destekli Şii milislerin yoğun saldırısına maruz kalan Halepli siviller, insani yardım çağrısında bulundu.

07.12.2016 18:01  Güncelleme: 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve İran destekli Şii milislerin 15 Kasım'dan bu yana muhaliflerin kontrolündeki doğu Halep'e düzenlediği şiddetli saldırılar devam ederken, ölen sivillerin sayısı dün akşam saatlerinde 828'e yükselmişti. Muhalifler, rejimin ağır bombardımanları nedeniyle gece yarısından itibaren Bab Hadid, Bab Nasır ve Cub Küba semtlerinden çekilerek 2,5 kilometrekarelik bir alanı Esed ordusu ve Şii milislere bırakmak zorunda kaldı.

YÜZLERCE KİŞİ GÖÇ ETMEK ZORUNDA KALIYOR

15 Kasım'da 45 kilometrekareyi kontrol eden muhalifler, son 23 günde bölgenin yüzde 65'ini kaybederek, 16 kilometrekarelik bir alana çekilmiş oldu. Halep İl Sivil Savunma Müdürü Necip Ensari, onbinlerce sivilin muhaliflerin elindeki çatışma bölgelerinden rejimin hakim olduğu alanlara göç ettiğini, 240 bin sivilin ise hala muhaliflerin kontrolündeki semtlerde kaldığını söyledi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Muhammed Şeyh de rejimin 18-40 yaş arasındaki erkekleri, Neyrab askeri havaalanında toplandığını ve cephe hatlarına gönderdiğini belirtti.


TELEFON ŞEBEKELERİ ÇÖKTÜ

Telefon şebekelerinin çalışmadığı ve internetin oldukça zayıf olduğu kuşatma bölgesinden ses kaydı gönderen Halepli siviller, yardım ve dua çağrısında bulundu. Doğu Halepli Hasan Bozan, "Halep'in içinden bir Türkmen olarak sesleniyorum. Burada 200 bin kişinin etrafı dört yandan çevrili. Rejim ve Ruslar tarafından. Kafir devlet, bütün Halep'i boğazlayacak. Halep düşerse, ümmetin beli kırılacak. Allah'tan, sizlerin içten duanızdan ümit kesilmez. Bu gece Allah için ve Halep için iki rekat namaz kılın, dua edin." dedi.

Hatice isimli Türkmen bir kadında "Rejim evlerimizi bombaladı. Bir şeyimiz kalmadı. Oğlum hasta ve bakmaya gücüm yok. Dünya beni duysun. Dua edin, yardımcı olun." ifadelerini kullandı.

GIDA SIKINTISI

Muhammed Liyab da su, elektrik, yiyecek olmadığını belirterek, "İki çocuğum var. Gıda ve süte ihtiyaçları var. Süt olsa da çok pahalı. Hasta ve yaralılar için ilaç, bakım yok. İnsanlar can çekişerek, acı çekerek ölüyor." diye konuştu.

Halihazırda çatışmaların sürdüğü Kellese semtinden Salih Ömer, "Size şuan bomba sesleri arasından sesleniyorum. Esed güçleri burayı havadan, top atışlarıyla, tanklarla her türlü hedef alıyor. Çok sayıda yaralı ve şehit var. Halen enkaz altında çıkarılmayı bekleyen çok sivil var. Kaldırımlar cesetlerle dolu. Su dağıtım şirketini rejim ele geçirdikten sonra suyu kesti. Çalışan fırın ve hastane zaten yok. Doğu Halep'te soykırım yaşanıyor." dedi.

Halepli Sivillerden İnsanlığa Dua Çağrısı!

Son Dakika Dünya Halepli Sivillerden İnsanlığa Dua Çağrısı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Güney Afrika'da Otobüs Kazası: 45 Ölü, 1 Yaralı
    22:50 Güney Afrika'da Otobüs Kazası: 45 Ölü, 1 Yaralı

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün köprüden uçuruma düştüğü ve alev aldığı iddia ediliyor. Ulaştırma Bakanı, kaza bölgesinde kapsamlı bir soruşturma yapılacağını söyledi.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, seçimin galibi Bassirou Diomaye Faye ile görüştü
    22:09 Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, seçimin galibi Bassirou Diomaye Faye ile görüştü

    Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, 24 Mart'taki cumhurbaşkanı seçiminin galibi Bassirou Diomaye Faye ile görüştü. Görüşmede, devir teslim törenine ilişkin detaylar ve Senegal gündemini meşgul eden konular ele alındı. Faye, seçimde oyların yüzde 54,2'sini alarak Senegal'in ve Afrika'nın seçilmiş en genç cumhurbaşkanı oldu. Ayrıca Faye, Senegal'de ilk turda seçilen ilk muhalif cumhurbaşkanı adayı olarak da tarihe geçti.


Advertisement