Halfeti Cinayetle Anılmak İstenmiyor - Son Dakika
Yerel

Halfeti Cinayetle Anılmak İstenmiyor

Halfeti'de ölü bulunan motosikletli gezgin Engin Öksüz ile Abdullah Türk'ün cinayet zanlısının yakalanması ilçe halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

13.08.2014 17:37  Güncelleme: 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halfeti'de ölü bulunan motosikletli gezgin Engin Öksüz ile Abdullah Türk'ün cinayet zanlısının yakalanması ilçe halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

Turizm açısından her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği ve "saklı cennet" olarak nitelendirilen ilçenin ülke gündemine olumsuz şeklide yer almasının kendilerini üzdüğünü belirten vatandaşlar, cinayet aydınlanmasıyla bu kötü imajın unutulmasını istiyor.

Halfeti Esnaf Odası Başkanı Hayri Özgül, cinayet olaylarını duyulmasının ardından büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını aktararak, ilçede böylesi olaylara rastlanılmadığını belirtti.

Yöre halkının misafir perver ve ülkesine bağlı olduğunu vurgulayan Özgül, şunları kaydetti:

"Halfeti insanları her zaman vatanını milletini seven insanlardır, buraya gelen turistlere iyi davranır kimseye bir kötülük yapmazlar. Bundan sonrada inşallah böyle olaylar olmaz tüm insanları şirin ilçemize davet ediyoruz, Halfeti'nin böyle olaylarla anılmasını istemiyoruz."

İlçe esnaflarından İlker Odabaşı, bu olayın kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, olayın bütün ilçeye mal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Her yerde yanlış durumlar içerisinde olabilecek insanların bulun aktaran Odabaşı, "Bir kişi insanları katletti diye, bütün Halfeti insanı cani değildir. Bugün Güneydoğu ve Doğu'nun insanlarının ne kadar misafir perver olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu olayı bütün ilçeye bağlanmaması lazım" dedi.

Mehmet Gören, sakin şehir olarak bilinen Halfeti'de böyle bir olayın olmasının bütün ilçe halkının moralini bozduğunu aktararak insanlığın kaybettiğini belirtti.

İnsanların Halfeti'ye gönül rahatlığıyla gelmelerini isteyen Gören, "Bildiğim kadarıyla bizdeki ilk olaydır, batıda bundan daha fazlaları oluyor. Bizde ilk olması sansasyon yarattı yoksa batıda daha fazla" şeklinde konuştu.

Mesut Gökçek, ilçede asayiş olaylarının pek olmadığını ve sakinliğiyle tanındığını hatırlatarak ilçeyi gezen herkesin hayran kaldığını söyledi.

İnsanların huzur içerisinde buraya gelip dolaşabileceklerini söyleyen Gökçek, herkesi saklı cennet görmeye davet etti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Halfeti Cinayetle Anılmak İstenmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement