Halfetili MYO İçin Üniversitenin Kapısını Çaldı - Son Dakika
Yerel

Halfetili MYO İçin Üniversitenin Kapısını Çaldı

Halfetili MYO İçin Üniversitenin Kapısını Çaldı

Ceylanpınar Meslek Yüksekokulu'nun temelinin atılması ile Halfetililer de ilçelerinde benzer bir çalışma yapılması için üniversitenin kapısını çaldı.

18.03.2014 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2009 yılında kurulan, bina eksikliği nedeniyle Şanlıurfa merkez Şair Nabi Kampüsü'nde eğitim ve öğretimine 2 programla devam eden Ceylanpınar Meslek Yüksekokulu'nun temel atma törenine bakan Çelik'in yanı sıra Milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu, Mehmet Akyürek ve Abdülkerim Gök, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, ilçe kamu kurum müdürleri ve çok sayıda Ceylanpınarlı vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninde Bakan Faruk Çelik, Milletvekili Abdülkerim Gök, Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. 31 Aralık 2014 tarihinde tamamlanması taahhüt edilen Ceylanpınar Meslek Yüksekokulu'nun eğitim ve yurt olarak iki blok halinde 3 kattan oluşacağı belirtildi. Yapılacak binada derslikler, laboratuarlar, idari bürolar, kütüphane, internet odası, konferans salonu ve kantin bulunacak.

Tamamlandıktan sonra üniversiteye devri yapılacak olan binaya, merkezde eğitimi devam eden Ceylanpınar Meslek Yüksek Okulu yeni yerine taşınacak.

HALFETİLİLER DE MYO İSTİYOR
Bu arada Halfeti halkından oluşan bir grup kanaat önderi, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu'yu makamında ziyaret etti. Aralarında işadamı Musa Dağdeviren, akademisyen Keziban Karaaslan, yazar Nihat Özdal'ın bulunduğu heyet yaklaşık bir saat Rektör Mutlu ile makamında görüştü.

Görüşme sonunda heyet yaptığı açıklamada, bölgede bir turizm cenneti olan Halfeti ilçesine bir meslek yüksekokulu kurulması gerektiğini, bu görevin de Harran Üniversitesine düştüğünü belirtti. Rektör Mutlu ise yaptığı açıklamada, ilçelerin gelişmesi için meslek yüksek okulunun kurulması gerekliliğinin altını çizerek, ilçenin öne çıkan değerlerini içeren programların açılmasına dikkat ettiklerini söyledi. Rektör Mutlu ayrıca ilçe yönetiminin gerekli altyapıyı ki bunda bina ve yurt olması gerektiğini ve bu şartları tamamlandığında üniversite senatosunun alacağı karar ve YÖK e yapılacak teklifin kabul görmesi halinde açılmasının kendilerini de mutlu edeceklerini ifade etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Halfetili MYO İçin Üniversitenin Kapısını Çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement