Halıda Modayı Gaziantep Belirliyor - Son Dakika
Yerel

Halıda Modayı Gaziantep Belirliyor

Halıda Modayı Gaziantep Belirliyor

Son teknolojiye sahip bin 200 makineden oluşan fabrikaların bulunduğu Gaziantep'te yıllık ortalama 350 milyon metrekare halı üretiliyor.

18.10.2014 11:34  Güncelleme: 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KEREM KOCALAR - Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, yıllık ortalama 350 milyon metrekare makine halı üretimi ve özgün tasarımla dünya halı modasını belirlediklerini söyledi.

Nakıboğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin, endüstriyel ve ticaret yapısıyla ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Makine halı sektöründe kısa sürede dikkat çekici gelişim sağladıklarını vurgulayan Nakıboğlu, yıllık 350 milyon metrekare üretimle dünyanın tartışmasız lideri olduklarını ifade etti.

Dünyadaki makine halısının yüzde 80'inden fazlasını ürettiklerini vurgulayan Nakıboğlu, "OSB'de son teknolojiye sahip bin 200 makineden oluşan 250 halı fabrikası aktif olarak çalışıyor. Son 2 yılda üretimimizi yüzde 30 artırarak yeni bir rekora imza attık. Sektördeki büyümemiz bu yıl da devam ediyor" dedi.

Nakıboğlu, kaliteden ödün vermeyen girişimcilerin Türkiye'nin prestijini de artırdığını söyledi.

Gaziantepli iş adamlarının sektöre yön verdiğini anlatan Nakıboğlu, yeni ve özgün tasarımlarla da dünyadaki halı modasını belirlediklerini kaydetti.

Nakıboğlu, kentin makine halısı sanayisinde dünyada çok güçlü ve rekabetçi bir yerde bulunduğunun altını çizdi.

Tüm dünyayı Gaziantep halısıyla döşeyeceklerini anlatan Nakıboğlu, "Halen 180 ülkeye ihracat yapıyoruz. En fazla dış satım ise yüzde 60'la Ortadoğu ülkelerine gerçekleştiriliyor" diye konuştu. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Halıda Modayı Gaziantep Belirliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement