Halikarnas Balıkçısı'nın Doğa Sevgisi Çocuklara Örnek Oldu - Son Dakika
Güncel

Halikarnas Balıkçısı'nın Doğa Sevgisi Çocuklara Örnek Oldu

Halikarnas Balıkçısı\'nın Doğa Sevgisi Çocuklara Örnek Oldu

Bodrum'da, dünyaca ünlü edebiyatçı Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın 125'inci doğumgünü için tohum dikme etkinliği düzenlendi.

17.04.2015 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da, dünyaca ünlü edebiyatçı Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın 125'inci doğumgünü için tohum dikme etkinliği düzenlendi. İlkokul öğrencileri 125 tohum ve fidanı toprakla buluşturdu.

Bodrum Belediyesi, Halikarnas Balıkçısı Forumu ve Tohum Takas Derneği tarafından düzenlenen 'Tohumda Bir Güzellik Uyuyordu' etkinliği Yahşi Mahellesi'ndeki Mutlu Keçi İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Tohum Takas Derneği Başkanı İrem Ece, Mavi Yol Girişimi Üyesi Filiz Dizdar, Halikarnas Balıkçısı Forumu Sözcüsü Lale Ak Tutal ile 30 öğrenci ve 12 öğretmenin katıldığı etkinlikte çocuklar menekşe, begonvil, gül, zakkum, şekertabağı, ful, gavur otu, aslanağzı, çam ağacı ve jekeranda fidanları ile domates, karpuz, bamya, salatalık, defne, kızımcık, tespih ağacı ve demirhindi tohumlarının dikimini öğrendi.

Öğrenciler Halikarnas Balıkçısı'nın doğa ve çevre ile ilgili güzel sözlerini ve şiirlerini okudu. Tohum Takas Derneği Başkanı İrem Ece çocuklara tohum ve fidan dikimleri ile ilgili bilgi verdi. Ece "Bodrum'u bitki örtüsü ile adeta baştan yaratan Halikarnas Balıkçısı'nı bugün 125 fidan ve tohum dikerek anmanın gururunu yaşıyoruz. Sadece denize ve Gökova'ya değil doğa ve çevreye olan Balıkçı'nın aşkı ve sevgisi bugün çocukların gönüllerinde yaşıyor. Balıkçının çevre ve doğa sevgisini çocuklarımıza aşılıyoruz" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Halikarnas Balıkçısı'nın Doğa Sevgisi Çocuklara Örnek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement