Halikarnas Balıkçısı"Nın Ölüm Yıl Dönümü - Son Dakika
Kültür Sanat

Halikarnas Balıkçısı"Nın Ölüm Yıl Dönümü

Yazar, şair, ressam "Halikarnas Balıkçısı" mahlaslı Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün 43'üncü yılında Bodrum ilçesinde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

13.10.2016 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazar, şair, ressam "Halikarnas Balıkçısı" mahlaslı Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün 43'üncü yılında Bodrum ilçesinde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

İzmir'de 13 Ekim 1973'te kemik kanseri nedeniyle yaşamını yitiren ve Bodrum'da toprağa verilen "Halikarnas Balıkçısı" mahlaslı Kabaağaçlı için ilk olarak Cumhuriyet Mahallesi'nde belirlenen ağaçlandırma alanına öğrenciler tarafından mandalina fidanı dikildi.

Fidan dikiminin ardından Oasis AVM içerisindeki sergi alanında Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın kızı İsmet Noonan'ın arşivinden alınan Kabaağaçlı'nın fotoğrafları sergilendi.

Daha sonra Gönül Tepesi'nde düzenlenen anma töreninde konuşan Halikarnas Balıkçısını Yaşatma Platformu Temsilcisi Hatice Yücel, Kabaağaçlı'yı ölümünün 43'üncü yılında özlemle ve minnetle andıklarını söyledi.

Kabaağaçlı'nın hayata dair çok önemli izler bıraktığını ifade eden Yücel, "Kabaağaçlı Girit'de doğmuş, İzmir'de ölmüş. Ama bence Bodrum'da insanı, doğayı, denizi, balıkçıyı sevmiş. Bize de bir yaşama sevinci bırakmış." dedi.

Bodrum Belediye Başkan Vekili Mehmet Melengeç de Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın Bodrum'da bir iz bıraktığına değindi.

Melengeç, Kabaağaçlı'nın Bodrum'un mavi yolculuğunu tanıtıp balıkçılara verdiği desteğin yanında, ilçenin kültürü ve tanıtımı konusunda da çok ciddi çalışmalar da yaptığına dikkati çekti.

Etkinlikte öğrenciler Cevat Şakir Kabaağaçlı anısına şiirler okudu. Öğrenciler ayrıca, Kabaağaçlı'nın kitaplarının ve özel eşyalarının bulunduğu müzeyi gezdi.

Törenin ardından Kabaağaçlı'nın mezarına öğrenciler ve vatandaşlar çiçek bıraktı.

Kabaağaçlı'yı anma etkinliklerinin çeşitli film gösterimleriyle hafta boyunca devam edeceği bildirildi.

Halikarnas Balıkçısı"Nın Ölüm Yıl Dönümü
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Halikarnas Balıkçısı'Nın Ölüm Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement