Halikarnas Balıkısı'nın Ölümünün 43. Yılı - Son Dakika
Kültür Sanat

Halikarnas Balıkısı'nın Ölümünün 43. Yılı

Halikarnas Balıkısı\'nın Ölümünün 43. Yılı

Bodrum Deniz Müzesi'ndeki okuma gününe katılan öğrenciler, yazar, şair, ressam "Halikarnas Balıkçısı" mahlaslı Cevat Şakir Kabaağaçlı'yı ölümünün 43'üncü yılında andı.

14.10.2016 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Deniz Müzesi'ndeki okuma gününe katılan öğrenciler, yazar, şair, ressam "Halikarnas Balıkçısı" mahlaslı Cevat Şakir Kabaağaçlı'yı ölümünün 43'üncü yılında andı.

Bodrum Deniz Müzesi tarafından, Halikarnas Balıkçısı Forumu üyeleri işbirliğinde okuma günleri programı başlatıldı. Müze ile öğrenci iletişimi sağlamak, çocukların kitap okuma alışkanlığını geliştirmek, Bodrum'un değerleri ve Halikarnas Balıkçısı hakkında bilgilendirmek amacıyla düzenlenen okuma günlerinin ilki gerçekleştirildi.

Halikarnas Balıkçısı'nın ölümünün 43. yılı anısına düzenlenen ilk okuma gününde, onun "Mavi Sürgün" adlı, anılarını da anlattığı kitaptan ve "Merhaba Akdeniz" adlı öyküsünden bölümler okundu. Kabaağaçlı'dan söz edilen şiirlere de yer verilen etkinliğe, Merkez Turgutreis Ortaokulundan bir grup öğrenci katıldı.

Halikarnas Forumu temsilcisi, emekli Türkçe öğretmeni Hatice Yücel yönetimindeki okuma gününün konuğu "Süngercim" adlı kitapta anıları anlatılan denizci Mehmet Yavaş oldu. Yavaş, öğrencilerle kısa süreli sohbet etti.

İzmir'de 13 Ekim 1973'te kemik kanseri nedeniyle yaşamını yitiren ve Bodrum'da toprağa verilen Kabaağaçlı'nın anıldığı okuma günü etkinliğinin bu eğitim, öğretim döneminde farklı okullardan öğrencilerin katılımı ile her ay bir kez düzenleneceği belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Halikarnas Balıkısı'nın Ölümünün 43. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement