Haliliye, Bantla Çözüm Arıyor! - Son Dakika
Güncel

Haliliye, Bantla Çözüm Arıyor!

Haliliye, Bantla Çözüm Arıyor!

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde, belediye ekipleri özellikle sinekle mücadele kapsamında 300 kilometrelik bant alındığını açıkladı.

06.07.2015 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, özellikle açık alanlarda sineklerle mücadele çalışmaları kapsamında başlattığı 300 kilometre uzunluğunda sinek yakalama bandı uygulamasını sürdürüyor.

Yoğunluk yaşanan bölgelere bant döşeneceğini belirten Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, "Geçen yıl da uygulamış olduğumuz sinek yakalama bandı denilen bantla bu ay içerisinde 300 kilometre bant inşallah döşeyeceğiz" dedi.

Haliliye Belediyesi'nin en temiz ilçe olma yolunda teknolojinin en son imkanlarını kullandığını da sölerine ekleyen Demirkol, "Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, Haliliye'nin Türkiyen'nin en temiz ilçesi olması için filomuza kattığımız 82 yeni aracımızla birlikte gece, gündüz demeden çalışıyor. Aynı zamanda ilaçlama kısmında yine Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, temizlikte nasıl Urfa'nın tanımadığı, tanışmadığı araçları getirmişsek şimdi yine yeni uygulamalar getiriyoruz. Teknolojinin en son imkanlarını kullanıyoruz. Haliliye bölgesinde haşereyle, sinekle mücadele için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

"YAZ, KIŞ ÇALIŞIYORUZ"

Kışın başlayan ilaçlama çalışmalarının yazın da aynı şekilde aynı ekiple sürdürüldüğünü ifade eden Fevzi Demirkol, personellerin mesai kavramına takılmadan çalıştığını söyledi. Demirkol, açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü: "Haliliye, belediye olarak kışın şubatında, yazın temmuzunda aynı şekilde temizlik işlerimiz ve ilaçlamalarımız devam ediyor. Aynı ekiplerimiz, gece gündüz demeden, mesai kavramına takılmadan çalışıyorlar. Bize bağlanan kırsal bölgelerde ve insanların topluca yaşadığı bölgelerde, ilaçlama zamanında biraz sınırlama olduğundan ve bilhassa kırsal mahallelerimizde ilaçlama imkanı olmaya bölgelerde; örneğin etrafında pamuk ekili olan bir alan. Biz ne kadar mücadele edersek edelim, pamuk tarlasına sulamadan dolayı mahsul ekili olduğundan dolayı girmemiz mümkün değil. Bu şekilde mahsulün ekili olduğu bölgelerde, geçen yıl da uygulamış olduğumuz sinek yakalama bandı denilen bantla bu ay içerisinde 300 kilometre bant inşallah döşeyeceğiz. O tarladan, insanların meskun olduğu yerlere sineğin gelmesini önleyeceğiz. İnsanların topluca bulunduğu bölgelere çepe çevre bunu döşeyeceğiz. Bu şekilde, o ilaçlama yapılamayan bölgelerden gelen sinekler ve her türlü zararlıların bu şekilde önüne geçmiş olacağız. Halkımız rahat etmiş olacak."
(Kaynak. Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Haliliye, Bantla Çözüm Arıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement