Haliliye'de 34 Kırsal Mahalleye Kültür ve Taziye Evi - Son Dakika
Yerel

Haliliye'de 34 Kırsal Mahalleye Kültür ve Taziye Evi

Haliliye\'de 34 Kırsal Mahalleye Kültür ve Taziye Evi

Haliliye Belediyesi’nin 34 kırsal mahallede başlatacağı kültür ve taziye evlerinin temel atması, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

19.10.2015 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haliliye Belediyesi'nin 34 kırsal mahallede başlatacağı kültür ve taziye evlerinin temel atması, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Haliliye Belediyesi, kültür ve taziye evi olmayan kırsal mahallelerde nüfus sıralamasına göre uygulama başlattı. 34 kırsal mahallede yapılacak olan kültür evlerinin toplu temel atması için Örencik kırsal Mahallesi'nde tören düzenlendi. Törene, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Başkan Yardımcıları Haci Kanduza ve Mehmet Selim Polatkan ile Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra; Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Hamide Sürücü, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayları Abdurrahman Yetkin ve Mahmut Kaçar, Şanlıurfa eski Milletvekili Müfit Yetkin, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat ve teşkilat üyeleri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Başkan Fevzi Demirkol, Haliliye'nin Şanlıurfa'nın merkezi olduğunu ve bu nedenle seçildiği günden beri Haliliye için mesai kavramı gözetmeden çalıştıklarını ifade etti. İlk günden beri temel belediyeciliği yürüttüklerini anlatan Başkan Demirkol, "Haliliye Şanlıurfa merkezde, merkezinde merkezin de olan bir ilçemiz. O bakımdan Haliliye için bizim her zaman söylediğimiz bir anlayışımız var; 'Haliliye için hep iyisi hep yenisi' diyoruz. Haliliye olarak biz belediye olarak seçildiğimiz günden bugüne hep halkımızın hizmetinde mesai kavramına takılmadan, gece gündüz demeden hizmet ettik, etmeye devam edeceğiz. Allah ömür verdikçe de hizmetiniz de olacağız. Haliliye Belediyesi olarak daha öncesinde hep söylediğimiz bir husus vardı, hizmet ettiğimiz süre içerisinde dua alacağız, hep dua alacağız ve o duayı birlikte paylaşacağız. Hizmete başladığımız ilk günden itibaren temel belediyecilik hizmetini zaten yaptık. Yapmaya devam ediyoruz. Daha önceden kırsal mahallelerimiz İl Özel İdaresi'nden hizmet alıyordu. Gecikmiş hizmetler vardı. Bunları zaman içerisinde yavaş yavaş yapmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

ANAHTARI TESLİMİ YAPACAĞIZ, 2015 YILI İÇERİSİNDE TESLİM EDİLECEK

Yapılacak olan kültür evlerinin tüm masraflarının Haliliye Belediyesi'ne ait olduğunu ve her hangi kimseden yardım almadan anahtar teslimi yapılacağının altını çizen Başkan Demirkol, şunları kaydetti:

"Bugün temel atmasını yapacağımız 34 kırsal mahallemizde kültür evi, zaman zaman da taziye evi olarak kullanacağımız binaları anahtar teslimi olarak her şeyi Haliliye Belediyesi'ne ait olmak üzere hiçbir kimseden tek kuruş yardım almadan Haliliye Belediyesi'nin bütçesinden sağlamak üzere sayın bakanımız buradalar. Sayın bakanımıza teşrif ettikleri için, bundan sonra yapacakları hizmetler için kendilerine teşekkür ediyoruz. 34 mahallemizde nüfus sıralaması esas alınmıştır. 300 nüfusa kadar olan bütün mahallelerimizde şayet daha önceden yapılmamışsa, bu kültür ve taziye evlerini 300 nüfusa göre aldık. 2015 yılı içerisinde bunlar bitecek."

ÇELİK: GÜZEL HİZMETLERE ŞAHİTLİK ETMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik ise güzel hizmetlere şahitlik etmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Şanlıurfa'daki tüm eksikliklerin zaman içerisinde kendileri tarafından giderildiğini ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"Hayırlı hizmetlere vesile olmaktan ve bu güzel hizmetlere şahitlik etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Değerli Örencikliler biliyorsunuz 1 Kasım'da seçime gidiyoruz. Bizler Şanlıurfa'nın 4 yıl hizmetkarlığını yapmış kardeşiniz olarak değerli arkadaşlarımla beraber bu güne kadar şu anda Örencik ile birlikte 614 köye gittim. Bilemiyorum bu güne kadar gelmiş geçmiş Şanlıurfa'da ki siyasetçiler bu kadar köye gittiler mi. Sizi sizle beraber yaşadığınız yerde bulunduğunuz yerde tanıma sizlerle kaynaşmak için bu kadar büyük bir efor sarf ettik. Şimdi siyasetçi olarak mikrofonu alıp konuşmak kolay ama sıkıntıları çözmek zor. Hadi çöz. Göbeklitepe diyorsunuz yolu mu vardı? Şanlıurfa'nın bin bir türlü sorunu vardı. Bu problemleri çalışarak Ankara'dan Şanlıurfa'ya kaynak akıtarak çözdük. Allah'a şükür ne dediysek onu yaptık. Söz verdiğimiz her şeyi yerine getirdik. 4 sene, 5 sene öncesine göre Şanlıurfa bugün çok farklı bir noktada gelecek 4 sene sonra göreceksiniz ki gençler bunu sizde göreceksiniz ki köyünüz değişmiş, Şanlıurfa değişmiş biraz daha ilerlemiş, işsizlikproblemi azalmış."

KÜLTÜR EVLERİNİN YAPILACAĞI 34 KIRSAL MAHALLE

Haliliye Belediyesi tarafından yapılacak olan kültür ve taziye evleri, şu mahallelerde yapılacak:

"Çekçek, Kahraman, Güçlü, Çukurdoruç, Boydere, Yeşiltepe, Umut, Örencik, Esenyayla, Balkatan, İbrik, Bağlar, Mamuca, Uzunköy, Yazılıkavak, Mehmetçik, Derinkuyu, Dalbaşı, Ballıca, Uluhan, Üçkuyu, Konaç, Eğerkıran, Kavakbaşı, Koçak, Kalınbayat, Gümüştaş, Karatepe, Güvenli, Sefalı, Yolyazı, Küçük Senemağara, Diktaş, Halime." - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Haliliye'de 34 Kırsal Mahalleye Kültür ve Taziye Evi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement