Haliliye'de Yol Yapım Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Haliliye'de Yol Yapım Çalışmaları

Haliliye\'de Yol Yapım Çalışmaları

Şanlıurfa'nın Haliliye Belediyesi, ilçe genelindeki yol yapım çalışmalarını sürdürüyor.

15.01.2015 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bu anlamda iki farklı yapıda yol çalışmasını eş güdümlü olarak devam ettiriyor. Alt yapının tamamlandığı birinci derecede bölgelerde stabilize -yani berkitme yol çalışmaları- sürdürülürken, yapılaşmanın tamamlandığı sokaklarda ise parke çalışmaları yapılıyor.
Stabilize yollar için henüz her hangi bir yapılaşmanın olmadığı alanlarda dahi yol hatları oluşturuluyor. Kimi alanlarda bu yol hatları için tepelik alanlar, yolun yapısına uygun olarak uygun yüksekliğe çekiliyor. Yoğun coğrafi mücadelenin yapıldığı bu süreçte, yeni mahalleler kent kimliğini belirginleştiren yol ağı ile de örülmüş oluyor.

19 MAHALLEDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bugüne kadar yol çalışmaları kapsamında beton parke yol yapım çalışmaları çerçevesinde Haliliye ilçe sınırları içinde 19 mahallede, 150 sokakta beton parke çalışmasını sürdürüyor. Ahmet Yesevi Mahallesi'nde tamamlanan parke yapım çalışmaları Devteşti Mahallesi'nde başlayacak. Etaplara göre diğer mahallelere doğru ilerleyen yapım çalışmalarının 17 mahallede daha devam ederek tamamlanması hedefleniyor.

Konu ile ilgili Haliliye İlçe Belediyesi'nden yapılan açıklamada parke döşenecek diğer mahalleler şu şekilde sıralandı: Süleymaniye Mahallesi,Hızmalı Mahallesi,İpekyol Mahallesi, Refahiye Mahallesi,SellahaddinEyyübi Mahallesi, Mimar Sinan Mahallesi, Veysel Karani Mahallesi, Yenişehir Mahallesi, Hamidiye Mahallesi, Ertuğrul Gazi Mahallesi,Ulubatlı Mahallesi, Karşıyaka Mahallesi,Yeşildirek Mahallesi,İmam Bakır Mahallesi,Kamberiye Mahallesi,Sırrın Mahallesi ve Paşabağı Mahallesi.

TOPLAMDA 266 BİN METREKARELİK ALANDA PARKE ÇALIŞMASI YAPILACAK

Belediye açıklamasında ayrıca 3 farklı bölgeye ayrılarak yapılan ihale sürecinin ardından başlayan beton parke kaplama çalışmalarında 51 bin metrekarelik alanda çalışmaların tamamlandığını duyurdu. Açıklamada şu ayrıntılara yer verildi: "Toplamda 266 bin metrekarede yapılacak olan parke çalışmalarında bu rakam çalışmaların kısa sürede 5'de 1'lik bir orana yaklaştığını da ifade ediyor.

Haliliye İlçesi merkez sınırlarında yer alan 32 mahalleden 19'un yapılacak çalışmaların yanı sıra kent merkezinde daha önce parke çalışması yapılmış 13 mahallede ise iyileştirmelere yer verilecek.

Bu 13 Mahalleden 5'i Bahçelievler bölgesi olarak adlandırılan alanı kapsıyor. Bu mahaller şöyle: Cengiz Topel, Mimar Sinan, Bahçelievler, Şair Şevket, Sultan Fatih. Geriye kalan ve iyileştirmelerde bulunulacak mahalleler ise şöyle: Akpınar Mahallesi, Şair Nabi Mahallesi, Bamyasuyu Mahallesi, Sancaktar Mahallesi, Şehitlik Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Yavuz Selim Mahallesi ve Osman Gazi Mahallesi.

Hava şartları nedeniyle zaman zaman ara verilen parke döşemeleri, mevsim şartları nedeniyle vatandaşların sorun yaşamalarını engellemek için, iş saatlerinde yoğun olarak sürdürülüyor. Ayrıca bazı eleştirilere neden olan bölgelerde, yapımı atlanan sokaklar olduğu iddiaları ise asılsız. Bu sokaklarda sadece çalışma takviminde değişiklikler yapılıyor. Bu takvim değişikliklerinin nedenleri arasında ise inşaatların devam ettiği, yapılaşmakta olan alanlarda yüksek tonajlı araçların kullanılması ile yollarda meydana gelecek yıpranmanın önüne geçilebilmesi."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Haliliye'de Yol Yapım Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement