Haliliye'nin Sorunları Müsiad'da Tartışıldı - Son Dakika
Güncel

Haliliye'nin Sorunları Müsiad'da Tartışıldı

Haliliye\'nin Sorunları Müsiad\'da Tartışıldı

Şanlıurfa'nın Haliliye İlçe Belediye Başkanı Fevzi Demirkol Haliliye ilçesinde yapılanları ve yapılması gerekenleri dile getirdi.

22.08.2014 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrahman Yetkin,20 yıl önce MÜSİAD'ın hazırlayıp sunmuş olduğu 'Bürokrasi Raporu'nun güncellenmesi adına yapılacak olan çalışmaya katkı sağlamak amacıyla bir araya geldiklerini, raporun tamamlanmasıyla birlikte kamuoyuyla en kısa zamanda paylaşacaklarını, çalışmaya emek veren tüm ekibe teşekkür ettiklerini söyledi.

Yapılan çalışmalar sonrası toplantıya Şanlıurfa'nın Haliliye İlçe Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık da katıldı. Yapılan kısa tanışmanın ardından, Haliliye ilçesinin sorunları masaya yatırılırken, Başkan Demirkol 30 Mart'tan bugüne yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Atatürk Bulvarı üzerinde yer altı çöp konteynırlarının bulunmamasına dikkat çeken MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Yetkin, bulvar üzerine bırakılan çöplerin görüntü kirliliğine yol açtığını, ekiplerin kısa sürelerle çöpleri almasına rağmen, o anda oradan geçen yabancılara durumun izahının zor olduğunu, dolayısıyla yabancı gözüyle o an için bile olsa kötü imaj sergilendiğini, Haşimiye Meydanı'nda olduğu gibi yer altı çöp konteynırlarının yapılmasıyla sorunun çözümlenebileceğini söyledi. Başkan Yetkin, bazı semtlerde örneği olan bayat ekmek kutularının yapılması ile ilgili de belediyenin çalışmalarının var olduğundan haberdar olduklarını, bunun da yaygınlaşması için talepte bulunduklarını, bunun yanında ters yön uygulamalarında kullanılan kapanların ses kirliliğine yol açtığını özellikle mevcut kapanların bulunduğu noktalarda ikamet eden vatandaşların mustarip olduklarını, yapılacak araştırmayla başka çözümler üretilmesi gerektiğini de ifade etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Bu arada toplantının temel konusu ise kentsel dönüşüm oldu. Kentsel dönüşüm hakkında da görüşlere yer verilen toplantıda Urfa halkının kabullenmede görülebilirlik ilkesini benimsediğini bunun için ise öncelikli olarak bir semtte örnek teşkil edecek bir kentsel dönüşüm alanının oluşturulmasını, bu bölgenin bitirilmesinden sonra çıkacak sonucun inandırıcılık ve ikna adına halk tarafından gözlenmesi neticesinde başarılı olunabileceği yönünde fikir birliğine varıldı.

Soru ve önerileri dinleyen Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ise yapmış olduğu değerlendirmede, önemli konulara değinilen toplantı için teşekkür ettiğini, özellikle kentsel dönüşüm ile ilgili önemli görüş ve önerilerin MÜSİAD tarafından tespit edildiğini, bu önerileri değerlendireceklerini söyledi. Bayat ekmek kutucukları ile ilgili de özellikle Cengiz Topel Caddesi'nde çalışmalarının olduğunu, bu konuda az da olsa tenkit edildiklerini, tenkit konusunun ise ekmek israfını tetikler düşüncesinin kendilerini durdurduğunu, bu konuda tenkit eden vatandaşların ikna edilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Demirkol, arzu ve isteklerinin öncelikle Allah Rızası ve vatandaşların memnuniyeti olduğunu, MÜSİAD tarafından kendilerine sunulan soru ve önerileri de en kısa zamanda değerlendireceklerini de ifade ederek MÜSİAD üyelerine teşekkür etti.
(Kaynak:Gazeteİpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Haliliye'nin Sorunları Müsiad'da Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.


Advertisement