Halk Danslarıyla Yeşil Direniş - Son Dakika
Yerel

Halk Danslarıyla Yeşil Direniş

Halk Danslarıyla Yeşil Direniş

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde düzenlenen 7. Geleneksel Halk Dansları Gecesi’nde Gaziemir ve Artvin’de yaşanan doğa katliamlarına dikkat çekildi.

06.06.2016 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde düzenlenen 7. Geleneksel Halk Dansları Gecesi'nde Gaziemir ve Artvin'de yaşanan doğa katliamlarına dikkat çekildi. Halk dansları kursiyerlerinin sahne aldığı gecede konuşan Bakan Şenol "Doğanın talanına hep birlikte dur diyeceğiz" diye konuştu.

Gaziemir Belediyesi'nin düzenlediği halk dansları kurslarına katılan binlerce Gaziemirli 7. Halk Dansları Gecesi'nde kurs boyunca öğrendiklerini sergileme şansı buldu. Festival Alanı'nda düzenlenen gecede birçok kursiyer ilk sahne deneyimini yaşarken, birçoğu da tekrar sahneye çıkmanın mutluluğunu yaşadı. Görsel şölenin yaşandığı sezon finalinde kursiyerler İzmir, Denizli, Muğla, Aydın, Kırklareli, Karadeniz, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu yörelerinden oyunlar sergiledi. 7. Halk Dansları Gecesi'nde zeybek, horon, halay potpuri, vals gibi oyunlar sergilendi. Yetişkin, genç ve çocuk olmak üzere üç kategoride eğitim veren ve bu yıl bin 200 kursiyerin katıldığı kursun final heyecanına ailelerde ortak oldu. Etkinlikte sahne alan Gaziemir Belediyesi Perküsyon Topluluğu da performanslarıyla seyirciye müzik ziyafeti yaşattı.

GAZİEMİR'DEN ARTVİN'E YEŞİL DİRENİŞ

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde düzenlenen 7. Halk Dansları Gecesi'nde başta Artvin ve Gaziemir olmak üzere ormanların ve doğanın taş-maden ocakları ve imara açılarak yok edilmesine dikkat çekildi, protesto edildi. Artvin'de yaşanan doğa mücadelesini anlatan film eşliğinde sahne alan Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu yörenin oyunlarını sergiledi. Dövizlerle sahne alan topluluk Artvin halkının doğa mücadelesine destek verdi.

"YEŞİLE BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM"

Göreve geldiği günden bu yana çevre ve doğanın korunması, ilçedeki yeşil alan miktarının arttırılması konusunda örnek çalışmalara imza attıklarını dile getiren Başkan Şenol, bazı kurum ve kuruluşların hayata geçirdikleri kararlarla Gaziemir'in yeşilini yok ettiklerini söyledi. Gaziemir'in yüzölçümünün üçte biri büyüklüğünde olan ve içinde ilçenin sembolü olan binlerce zeytin ağacının bulunduğu 210 hektarlık alanın kendilerinin görüşünün bile alınmadan imara açıldığını söyleyen Başkan Şenol, bu kararın yüzölçümünün yüzde 65'i orman olan Gaziemir'in geleceğini karartacağını ifade etti. Şenol, "Bize sorulmadan Ankara'da masa başında planlar yapılıyor. Ben kentimizin yeşilinin yok edilmesine sonuna kadar direneceğim. Sizlerde bu kente yaşayanlar olarak bize destek olun. Çünkü çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras çevre. Hep birlikte Artvin'e de Gaziemir'e de sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

Gecenin finalinde Belediye Başkanı Halil İbrahim Başkan Şenol, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin ve belediye meclis üyeleri halk dansları eğitmenleri Cem Gülseçgin, İrem Gülseçgin, Batuhan Bekir Işık, Zekican Yardımcı, Merve Ersoy, Onur Hasdoyuranlar, Sevgi Akan, Cenk Keskin, Mert Sergen ve Mert Keleş'e armağanlarını sundu, teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halk Danslarıyla Yeşil Direniş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement