Halk Desteği Bulamayan PKK'lılar Şehirlerde Tutunamadı - Son Dakika
Güncel

Halk Desteği Bulamayan PKK'lılar Şehirlerde Tutunamadı

Yaşamı hiçe sayan, huzuru hedef alan saldırılar gerçekleştiren terör örgütü PKK, halk desteği bulamadığı için şehirlerde tutunamadı.

26.05.2016 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşamı hiçe sayan, huzuru hedef alan saldırılar gerçekleştiren terör örgütü PKK, halk desteği bulamadığı için şehirlerde tutunamadı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kanlı saldırılar düzenleyen ancak kırsalda umduğunu bulamadığı için geçen yıl temmuz ayından bu yana saldırılarını il ve ilçe merkezlerine taşıyan terör örgütü PKK, şehirlerde de varlık gösteremedi.

Silah bırakıp sınır dışına çekilmek yerine saldırılarıyla Çözüm Süreci'ni sabote eden terör örgütü, bölgede sözde "öz yönetim" adı altında eylemler gerçekleştirdi.

Barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen terör örgütü mensupları, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 2 polisin şehit edilmesinden sonra Muş'un Varto, Diyarbakır'ın Bismil, Sur ve Silvan, Mardin'in Dargeçit, Derik ve Nusaybin, Şırnak'ın İdil, Silopi ve Cizre, Hakkari'nin Yüksekova ilçelerinde halkın yaşam alanlarına çukur kazdı, barikat kurdu, patlayıcı tuzakladı.

Saldırılarıyla yaşamı hiçe sayan, vatandaşları canlı kalkan olarak kullanan teröristlerin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yanı sıra Ankara ve İstanbul'da da düzenlediği bombalı saldırılarda onlarca sivil hayatını kaybetti.

Terör örgütünün şehirleri hedef alan saldırıları üzerine güvenlik güçlerince Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılar gerçekleştiren PKK'lı teröristlere yönelik yurt içi ve yurt dışında başarılı operasyonlar yapıldı.

Müşterek operasyonlarla PKK'ya ağır darbe vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca karadan ve havadan yürütülen kapsamlı operasyonlarla PKK'ya ağır darbe vuruldu.

Tehdit altındaki yerleşim yerlerinde gerçekleştirilen müşterek operasyonlar sayesinde terör örgütünün bölge halkına yönelik kanlı saldırıları engellenirken, Nusaybin ve Şırnak'taki operasyonlarda sona yaklaşıldı.

Şırnak'ta yüzde 95'i, Nusaybin'de de yüzde 80'i tamamlanan operasyonların birkaç hafta içinde sona ermesi beklenirken, köşeye sıkışan teröristler arasında da çözülme başladı.

Halktan destek göremeyen eli kanlı terör örgütüne başarıyla gerçekleştirilen operasyonlarla tarihinin en büyük darbesi vuruldu. Güvenlik güçlerinin sivillerin zarar görmemesi için operasyonları hassasiyetle sürdürmesi de terör örgütünün planlarını boşa çıkardı.

Terk etmek zorunda kaldılar

Çözüm Süreci'nde sağlanan huzur ve barış ikliminde her alanda gelişmenin sağlandığı bölgede yaşamın normalleşmesinin tadına varan vatandaşlar, terör örgütü PKK'nın tehdit ve baskılarına boyun eğmedi. Teröre prim vermeyen vatandaşlar, tercihini barış ve huzurdan yana kullanarak teröristleri yerleşim yerlerinde barındırmadı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerce kazılan çukurlar ve kurulan bombalı tuzaklar, 103 gün süren "Bayrak-12 Sur Müşterek Birlik Operasyonu"yla bertaraf edildi. Güvenlik güçlerine karşı tutunamayan PKK'lı teröristler, aynı saldırıları Bağlar ilçesinin Kaynartepe Mahallesi'nde de sürdürme girişiminde bulundu. Bu mahallede de teröristler, halktan destek bulamadı.

Güvenlik güçlerinin zamanında ve kararlı müdahalesinin yanı sıra vatandaşların da tepkisiyle karşılaşan teröristler, kısa süre sonra Kaynartepe Mahallesi'ni terk etmek zorunda kaldı.

Teslim oluyorlar

Halktan destek bulamadığı için Nusaybin ve Şırnak'tan sonra başka bir yerleşim yerinde çukur kazıp, barikat kuramayan teröristler, güvenlik güçleri ile silahlı çatışmaya da giremediği için tuzakladıkları patlayıcılarla saldırılar düzenliyor.

Şırnak ve Nusaybin'deki operasyonlarda darbe üstüne darbe yiyen teröristlerin büyük bölümü kaçma girişiminde bulunurken, Nusaybin'de ise teröristler gruplar halinde teslim oluyor.

Dün, Nusaybin'in Abdülkadir Paşa Mahallesi'nde kaçamayacağını anlayan 26 terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu. Bu teröristler arasında bir süre önce vasiyetini yazdığı günlüğü bulunan terör örgütü mensubu Zehra Kaya da yer alıyor.

Operasyonda günlüğüne ulaşılan Kaya, örgütün sözde yöneticilerinin kendilerini piyon olarak kullandığını, birçok arkadaşının öldüğünü, kendisini bekleyen sonun da ölüm olduğunu anlatmış, "Bu notlar kimin eline geçerse lütfen aileme yetiştirin. Bu istek vasiyetimdir. Olmazsa mezarımda rahat uyumam vallahi. Ben Zehra Kaya." ifadelerini kullanmıştı.

Güvenlik kaynakları, sona yaklaşan operasyonlarda iyice köşeye sıkışan teröristlerin zor durumda kaldığını ve ölmek yerine yaşamayı tercih ettiğini belirterek, terör örgütündeki çözülmenin süreceğini kaydetti.

Sivil hassasiyete büyük önem verildi

Şehir merkezlerinde vatandaşlara yönelik saldırılar gerçekleştiren teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla düzenlenen operasyonlarda sivillerin can güvenliğinin korunması için de büyük hassasiyet gösteriliyor.

Operasyon bölgelerinden, aralarında 8 kişilik Suriyeli sığınmacının da olduğu yüzlerce aile, talepleri üzerine evlerinden alınarak güvenli bölgelere tahliye edilirken, çalışmalar sırasında asker ve polisler tarafından sık sık teröristlere "teslim ol" çağrısında bulunuluyor, vatandaşlara da güvenli şekilde tahliye edileceklerine ilişkin anonslar yapılıyor.

Vatandaşlar, terör örgütüne tepkili

Yaşam, eğitim ve seyahat hakkını, ibadet özgürlüğünü gasbeden teröristler, gerçekleştirdiği saldırılarla bölge halkını evlerinden, işlerinden ve okullarından etti. Terör saldırılarından duydukları endişeyle evlerini, yaşamlarını sürdürdükleri il ve ilçeleri terk etmek zorunda kalan aileler, ev sahibiyken kiracı, esnafken işportacı, kendi ülkesinde sığınmacı oldu.

Terör saldırıları nedeniyle büyük mağduriyet yaşayan vatandaşlar, huzur ve güven ortamını bozan teröristlere yönelik tepkisini her fırsatta dile getiriyor, teröre karşı yürütülen mücadeleye destek veriyor.

Teröre karşı mücadele ederken katledildiler

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen son sivil katliamda 16 kişi yaşamını yitirdi, 23 kişi yaralandı.

Bingöl'ün Genç ilçesinde gasbettikten sonra 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu, 12 Mayıs gecesi Yenişehir ilçesi Tanışık Mahallesi'ne getiren PKK'lı teröristlerle, durumlarından şüphelenen köylüler arasında tartışma yaşandı. Vatandaşların, köylerine almak istememesi üzerine teröristler, kamyonla Dürümlü mezrasına doğru hareket etti.

Köylüler tarafından takibe alındığını ve kaçamayacaklarını anlayan PKK'lı teröristler, patlayıcı yüklü kamyonu Dürümlü mezrası girişinde infilak ettirdi.

Tanışık köyünde yaşayan vatandaşlardan 16'sı köylerinde barındırmak istemedikleri teröristlere karşı mücadele ederken yaşamlarını yitirdi.

Köydeki 36 çocuğu yetim, 8 kadını dul bırakan katliam, PKK'nın sivil katliamlarıyla ilgili tarihteki yerini aldı.

Güvenlik güçlerine vatandaş desteği

Çözüm Süreci ile hayatın her alanında normalleşmenin yaşandığı bölgede huzur ve güven ortamında yaşamlarını sürdürmek isteyen vatandaşlar, teröristlerin saldırılarından büyük rahatsızlık duyuyor.

Yaşamlarını hiçe sayan saldırılar nedeniyle haklarından yoksun kalan vatandaşlar, şehirlerin PKK'lı teröristlerden temizlenmesi ve yaşamın hızla normale dönmesi için gerçekleştirilen operasyonlara büyük destek sunuyor. Operasyonlar sırasında karşılaştıkları asker ve polislere dua eden vatandaşlar, zaman zaman ekiplere davet ettikleri evlerinde çeşitli ikramlarda bulunuyor.

Güvenlik güçlerine farklı illerden, özellikle kadın ve çocuklar tarafından destek içerikli, duygu dolu ifadelerle kaleme alınmış mektuplar gönderiliyor.

Operasyonların yapıldığı yerleşim birimlerindeki ailelere zırhlı araçlarla gıda paketleri ulaştırılıyor. Ayrıca, halkın ekmek, su ve ilaç gibi temel gereksinimleri karşılanıyor.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgelerde tedavi ve kontrol amaçlı hastanelere gitmek isteyenler, zırhlı araçların eşlik ettiği ambulanslarla evlerinden alınarak sağlık kuruluşlarına ulaştırılıyor, tedavilerinin ardından aynı önlemlerle evlerine bırakılıyor.

Terörün acımasız yüzünü gören, devletin ilgisi ve desteğini her zaman yanında hisseden vatandaşlar, huzuru ve yaşamı hedef alan saldırılara karşı duruş sergileyerek teröristlere geçit vermiyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Desteği Bulamayan PKK'lılar Şehirlerde Tutunamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi
    20:43 Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi

    Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Gönül Sofraları iftar programına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Programda, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve Prof. Dr. Mustafa Karataş da konuşma yaptı. İftarın ardından semazen gösterisi yapıldı.

  • Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı
    20:43 Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı

    Final Okulları İlkokulu öğrencileri, Diyarbakır'da büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırlayarak, Hacivat-Karagöz ve farklı oyun gösterileriyle özel bir anı yaşattı. Okul müdürü, bu etkinlikle öğrencilere saygı, sevgi, merhamet ve misafirperverlik gibi değerleri pekiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

  • Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi
    20:37 Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi

    Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da bir düğün salonunda iftar programı düzenledi. Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, programda ramazanın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayarak, kurumun vakıf kültürü ve geleneği gereği iyilik ve takvada yarışan bir kimliğe sahip olduğunu belirtti. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Diablo IV, Xbox Game Pass Üyelerinin Kütüphanelerine Ekleniyor
    20:34 Diablo IV, Xbox Game Pass Üyelerinin Kütüphanelerine Ekleniyor

    Microsoft, Xbox Game Pass kütüphanesini genişletmeye devam ediyor. Çıkışıyla birçok oyuncuyu ekran başına kitleyen Diablo IV, bu akşam 20: 00'dan itibaren Xbox Game Pass üyelerinin kütüphanelerine ekleniyor. Diablo IV artık Xbox Game Pass Ultimate, PC Game Pass ve Xbox konsolu için Xbox Game Pass aracılığıyla Xbox ve bilgisayar üzerinden oynanabilir. Oyuncular, övgüyle karşılanan görev serisini deneyimlemek, geniş ortak dünyayı keşfetmek ve oyuna düzenli olarak yeni öğeler, düşmanlar, mekanikler ve çok daha fazlasını getiren sezonluk içeriklerin tadını çıkarmak için hemen oynamaya başlayabilir.

  • Marvel Rivals: Ücretsiz Oyun Mayıs Ayında Piyasaya Sürülecek
    20:34 Marvel Rivals: Ücretsiz Oyun Mayıs Ayında Piyasaya Sürülecek

    Marvel Rivals oyunu, mayıs ayında ücretsiz olarak piyasaya sürülecek. Oyun, Marvel evreninden birçok ikonik kahramanı kontrol etme imkanı sunacak ve oyun dünyasında büyük bir etki yaratabilir. Oyunun performansı ve stabilitesi merak konusu olsa da, büyük bir oyuncu kitlesine sahip olması bekleniyor. Oyunda yer alacak başlıca karakterler arasında Black Panther, Spider-Man, Iron Man, The Punisher, Doctor Strange, Groot, Hulk, Loki, Luna Snow, Rocket Raccoon, Magik, Star-Lord, Magneto, Peni Parker, Mantis, Namor, Scarlet Witch ve Storm bulunuyor. Oyunun gelecekte daha fazla karakterle güncelleneceği ve uzun dönemli destek alacağı da belirtiliyor. Oyun, Doktor Doom ve onun 2099 yılından gelen rakibi arasındaki savaşı konu alıyor ve kahramanlarımız dünyanın yok olmasını engellemek için birlik olmak zorunda kalacak. Marvel yönetimi, Rivals'ın Marvel evreni sevenlerin gönlünde taht kuracak bir yapım olacağını iddia ediyor.

  • Xiaomi SU7 Elektrikli Otomobilinin Fiyatı Belli Oldu
    20:34 Xiaomi SU7 Elektrikli Otomobilinin Fiyatı Belli Oldu

    Xiaomi, Aralık 2023'te tanıttığı SU7 elektrikli otomobilinin fiyatını açıkladı. En düşük özelliklere sahip olan SU7 Standard modeli 29 bin 870 dolara satılacak. SU7 Pro'nun fiyatı 34 bin dolar, SU7 Max Performance'ın fiyatı ise 41 bin 500 dolar olarak belirlendi. Xiaomi SU7'nin Tesla Model 3'ten daha ucuz olması rekabeti kızıştıracak.

  • PlayStation Plus Nisan Ayında Ücretsiz Oyunlar Sunuyor
    20:34 PlayStation Plus Nisan Ayında Ücretsiz Oyunlar Sunuyor

    PlayStation Plus aboneleri için Nisan ayı oldukça heyecan verici geçecek. Üç ücretsiz oyunun yanı sıra özel içerikler de sunulacak. Oyunlar arasında Immortals of Aveum, Minecraft Legends ve Skul: The Hero Slayer yer alıyor. Ayrıca Overwatch 2 Mega Paketi de üyelere özel olarak sunulacak. PlayStation 5 kullanıcıları artık otomatik klip oluşturabilecekler. Mart ayının sonunda indirilebilecek olan diğer oyunları da kaçırmamanız öneriliyor.

  • YEO Teknoloji, yerli batarya fabrikasında üretimi yerli robotlarla gerçekleştirecek
    20:34 YEO Teknoloji, yerli batarya fabrikasında üretimi yerli robotlarla gerçekleştirecek

    YEO Teknoloji'nin yüzde yüz iştiraki olan Reap Battery için İstanbul Tuzla'da inşası devam eden yerli batarya fabrikasında üretim işlemleri yerli robotlar tarafından gerçekleştirilecek. Fabrikanın kapasitesinin ilk yıl için tek vardiyada 1 GWh olması planlanıyor. Bu yatırımla Reap Battery, enerji depolama sistemleri alanında çeşitli çözümler sunacak ve enerji depolama sistemlerinin dünya çapında büyümesine katkı sağlayacak.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur
    20:33 Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'daki iftar programında Mansur Yavaş'a yüklenerek, onun artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi. Akşener, seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde yer alacaklarını vurgulayarak, ittifak siyasetine karşı durduklarını belirtti.


Advertisement