Halk Eğitim Merkezlerinden "Üç Hem Tek Yürek" Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika
Yerel

Halk Eğitim Merkezlerinden "Üç Hem Tek Yürek" Yıl Sonu Sergisi

Halk Eğitim Merkezlerinden "Üç Hem Tek Yürek" Yıl Sonu Sergisi

Adana Valisi Mustafa Büyük, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Cumhuriyet Halk Eğitimi Merkezi, Şehir Samet Saraç Halk Eğitimi Merkezi ve Yüreğir Halk Eğitimi Merkezleri’nin birlikte hazırladıkları “Üç Hem Tek Yürek” isimli yılsonu sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

13.05.2016 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Valisi Mustafa Büyük, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Cumhuriyet Halk Eğitimi Merkezi, Şehir Samet Saraç Halk Eğitimi Merkezi ve Yüreğir Halk Eğitimi Merkezleri'nin birlikte hazırladıkları "Üç Hem Tek Yürek" isimli yılsonu sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Suriyeli öğrencilerin halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Serginin açılışında konuşan Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılınç, "Üç Hem Tek Yürek" isimli yılsonu sergisine katılanlara 'Hoş geldiniz' diyerek, "Bireylerin eğitim öğretim ihtiyaçlarını karşılama amacıyla, 2 bine yakın kurs çeşidi ile hizmet vermekteyiz. İstek ve ihtiyaçlara göre 510 kurs çeşidi ile ilçe merkezimizde ve ücra köylerimize kadar yaygın eğitim hizmeti götürmekteyiz" dedi.

İlçe genelinde 2 bin 140 kurs açılmış bulunduğunu ve bu kurslardan 40 bin 606 vatandaşın eğitim gördüğünü ifade eden Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kılınç, "Örgün eğitime devam edememiş yaklaşık 15 bin öğrencimize açık öğretim hizmeti verilmiştir. Yaygın eğitime katılım hedefi ülke genelinde yüzde 6 iken bu oran ilimizde yüzde 8 oranındadır. 2015-2016 eğitim öğretim yılında halk eğitim merkezlerimizin çalışmaları ile yaygın eğitime katılım oranımız yüzde 10 olmuştur. Her alanda faaliyetlerimizi arttırarak devam ettiriyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Büyük ise yaptığı konuşmada, "Halk Eğitimi Merkezleri'nin yılsonu sergileri büyük bir heyecan dalgası oluşturuyor. Aslında eğitim alanı ülkemizde fert fert toplumun her kesimini kapsayan çok önemli bir faaliyet olarak sürmekteyken herhangi bir yaş sınırı olmaksızın her alanda, konuda, meslekte böyle yaygın bir eğitimin gerçekleştirilmesi ülkemizin en önemli başarılarından biridir" dedi.

Halk Eğitim Merkezleri'nde geçmişten itibaren devam eden güzel çalışmaları memnuniyetle izlediğini belirten Vali Büyük, "Yüreğir'de bulunan üç Halk Eğitim Merkezimizin birlikte hazırladıkları yılsonu sergilerini hep birlikte burada göreceğiz. Kadınlarımıza, genç kızlarımıza, vatandaşlarımıza ve son dönemlerde misafirimiz olan Suriyeli göçmenlerimize verilen hizmetler artarak devam edecektir. Bu güzel çalışmaları hep beraber izleyerek, bu heyecana hep birlikte ortak olacağız. Toplumun topyekun kalkınması, gelişmesi, mutluluğu ve zenginliği için emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, serginin açılış kurdelesi Vali Mustafa Büyük, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, diğer Kurum Müdürleri ile birlikte kesildi.

Sergiyi gezen Vali Büyük, ortaya konulan eserlerden dolayı kursiyerleri ve eğitmenleri kutladı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halk Eğitim Merkezlerinden 'Üç Hem Tek Yürek' Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement