Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Güncel

Halk Oylamasına Doğru

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, halk oylamasında bazı Avrupa ülkelerinin "Hayır" sonucu çıkması için çalışmasına tepki göstererek, "Çekin elinizi Türkiye'nin üstünden. Benim vatandaşım kime oy vereceğini gayet iyi bilir." dedi.

17.03.2017 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, halk oylamasında bazı Avrupa ülkelerinin "Hayır" sonucu çıkması için çalışmasına tepki göstererek, "Çekin elinizi Türkiye'nin üstünden. Benim vatandaşım kime oy vereceğini gayet iyi bilir." dedi.

Gazipaşa ilçesinin Ilıca, Yeniköy, Kızılgüney ve Karalar mahallelerinin 50 yıllık içme suyu sorununu çözecek Karasu İçme Suyu Projesi'nin temeli törenle atıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) tarafından yapılacak içme suyu projesinin Karasu Mahallesi'nde gerçekleştirilen temel atma törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Türel, törende yaptığı konuşmada, Karasu İçme Suyu Projesi'yle Ilıca, Yeniköy, Kızılgüney ve Karalar'ın 50 senelik su sorununu çözeceklerini söyledi.

Kaş Yaylasından Göksu nehrine akan Karasu'yu 44 kilometre isale hattıyla bu bölgeye getirdiklerini belirten Türel, "Böylelikle Karasu'nun ve 4 mahallenin içme suyu sorunu bitecek. Antalya'da birçok mahallemizin, ilçemizin içme suyu sorununu çözmek nasip oldu. Akseki'de 35 senedir içme suyu sorunu konuşulurdu seçimlerden önce '6 ayda çözeceğiz' dedik ve 5,5 ayda çözdük." diye konuştu.

Projenin yatırım maliyetinin 14 milyon lira olduğunu kaydeden Türel, vatandaşların abdest bile alacak suyu bulamadığı ortamları çok iyi bildiğini dile getirdi.

2014 seçimlerinden önce kırsalda İl Özel İdaresinin hizmet ettiği 539 köyün bulunduğunu hatırlatan Türel, "Toplamda yapılan yatırım miktarı, içme suyu, yol, asfalt hepsi dahil Gazipaşa'dan Kaş'a kadar 10 milyon liraydı. Şimdi sadece Karasu İçme Suyu Projesi'nde, tek bir projede 14 milyon liralık bir kaynak harcayabilir hale geldik. Nereden nereye. 2014'ten önce bütün köylere toplam yatırım 10 milyon lirayken, 2016 senesinde Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız sadece yol yatırımı 150 milyon liraya yaklaştı. Ne oluyordu, bu hizmetler bekliyordu. 30-40 senedir bekliyordu." şeklinde konuştu.

"Siz kim oluyorsunuz?"

Dış güçlerin 1960'lardan bu yana Türkiye'nin iplerini elinde tutmak için her şeyi yaptığını söyleyen Türel, ancak o zamanların geride kaldığını vurguladı.

"Ben buna eminim biz hükümet yönetim sistemiyle ilgili bir oylama yapıyoruz." diyen Başkan Türel, şöyle devam etti:

" Hollanda'sı, Almanya'sı oradan, bizim vatandaşlarımıza 'Hayır' deyin diye sesleniyor. Deme ya. Benim vatandaşım 'Evet' de der 'Hayır' da der. Siz kim oluyorsunuz. Siz bizim vatandaşımızın 'Evet' demesini veya 'Hayır' demesine hangi cüretle el uzatıyorsunuz? Çekin elinizi Türkiye'nin üstünden. Benim vatandaşım kime oy vereceğini gayet iyi bilir. Batıda, Almanya'sı, Hollanda'sı 'Hayırcı', doğuda Kandil'de teröristi 'Hayırcı'. Niye? Çünkü güçlü Türkiye'yi kimse istemiyor. Terörle güçlü mücadeleyi kimse istemiyor. Biliyorlar ki 'Evet' ile Türkiye daha da güçlenecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi
    22:38 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Tuğba Yurt, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansı büyük alkış aldı.


Advertisement