Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Güncel

Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, hal oylaması çalışmaları kapsamında Ermenek ilçesinde ve köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

21.03.2017 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, hal oylaması çalışmaları kapsamında Ermenek ilçesinde ve köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Konuk, yeni sistemde Meclis'in ve milletvekillerinin güçleneceğini söyledi.

Bugünkü mevcut sistemde kanunları hükumetin hazırlayıp teklif ettiğini ancak halk oylaması sonrasında hükumetin meclise sunduğu kanun tasarıları yerine bütün milletvekillerinin kendi kanun tekliflerini verebileceğini ifade eden Konuk, şunları kaydetti:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi bugün elinde bulundurduğu bütün yetkileri ve erkleri muhafaza ederken yeni sistemde yetkilerini daha da artıracak. Buna artı olarak Cumhurbaşkanını erken seçime götürebilecek. Yargı mensuplarını seçecek. Cumhurbaşkanını denetleyecek. Cumhurbaşkanını yüce divanda yargılanması için karar alabilecek. Cumhurbaşkanlığı Hükumet sisteminde Cumhurbaşkanı bütçe kanunu dışında kanun teklifinde bulunamayacak. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi kanunların üzerinde olmayacak. TBMM'nin kanunları kararnamelerin üzerinde olacak. Cumhurbaşkanının aldığı kararlar Meclisin onayına sunulacak. Meclisin aynı konuda kanun çıkarması durumunda, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri hükümsüz hale gelecek. Milletvekilleri aynı zamanda yazılı soru, meclis araştırması ve soruşturması, genel görüşme yoluyla hükumeti çok daha etkin bir şekilde denetleyecek. İşin doğrusu bu, sizlere şunu ifade ediyorum ne olur ne kadar yüksek sesle söylenirse söylensin yalana inanmayın. Ne kadar kısık ses olursa olsun doğrulara inanmalıyız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.


Advertisement