Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Güncel

Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, halk oylaması kapsamında Tekkeköy ve Bafra ilçelerinde ziyaretlerde bulundu.

24.03.2017 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, halk oylaması kapsamında Tekkeköy ve Bafra ilçelerinde ziyaretlerde bulundu.

Köktaş, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'hayır' diyerek Cumhurbaşkanlığı Hükumet sistemine karşı çıktığını fakat neye karşı çıktıklarını ne kendilerinin ne de milletin anladığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun, bir programda, 'Yeni sistemle başbakan ile cumhurbaşkanın farklı partilerden olması durumunda asıl kavganın o zaman çıkacağını' söylediğini belirten Köktaş, "Biz de tam bunu diyoruz. Çift başlılık sorun üretiyor, iki başlı olunca anlaşmazlıklar oluyor, sistem tıkanıyor, işler yavaşlıyor ve ülkenin büyümesi, kalkınması, ekonomisinin güçlenmesi, demokrasinin gelişmesi gecikiyor. Bir arabayı iki şoförün sürmesi gibi. Mutlaka kaza yapar bu araba. Bunun için ülkemizin yeni bir sisteme ihtiyacı var diyoruz." ifadesini kullandı.

Türkiye için yeni ve tarihi bir kararın arifesinde bulunduklarına dikkati çeken Köktaş, meclis onayına dayalı başbakanlık hükumeti sisteminden millet onayına dayalı Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemine geçmek için 16 Nisan'da sandık başına gidileceğini anlattı.

Artık hükumetin, milletin seçtiği cumhurbaşkanı aracılığıyla doğrudan kurulacağına işaret eden Köktaş, şunları kaydetti:

"Milli iradenin tecellisinin üzerinde kara bir bulut gibi dolaşan vesayet güçlerinin devri öyle şahıslara bağlı olarak değil, sistem itibarıyla inşallah tamamen kapanacak. Siyasi görüş farklılıklarımızı bir kenara bırakmamız gerekiyor. Çünkü mevzu olan memleket. Mesele memleket ise gerisi teferruattır. Bu işin kavgası olmaz, bu işin kutuplaşması olmaz. Gittiğimiz her yerde bizler şunu söylüyoruz. 16 Nisan günü sandığa siyasi kimliğimizle gitmeyeceğiz. Millete hizmet hassasiyetimizle, birliğimizle, kardeşliğimizle gideceğiz. 15 yıldır ülkemize ve milletimize karşı hizmet eriyiz. 15 yılda ülkemizde olduğu gibi Samsun ve ilçelerinin çehresinin değişimine hep birlikte şahit olduk. İnşallah yeni dönemde de hizmetlerimiz en hızlı ve etkili şekilde devam edecek."

Programlara Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ile partililer de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement