Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Güncel

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Afyonkarahisar'da uydu kent bilgi evini ziyaret etti.

24.03.2017 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Afyonkarahisar'da uydu kent bilgi evini ziyaret etti.

Bilgievinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Milletvekili Özkal, Halk Eğitim Merkezi usta öğreticilerinin bilgi evinde gerçekleştirdiği dikiş ve mefruşat kurs çalışmalarını inceledi.

Kursiyer kadınları tebrik eden Özkal, kursiyer kadınlara kendi iş yerlerini açma tavsiyesinde bulundu.

Hükumetin başta KOSGEB aracılığıyla olmak üzere kadın girişimcilere yönelik pek çok destek verdiğini hatırlatan Özkal, kadınların girişimciliğinin ve kadınların iş hayatına katılımının Türkiye'nin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Türkiye'nin gelişmesi ve güçlenmesi adına kadınların desteğinin olmazsa olmaz olduğuna değinen Özkal, şunları kaydetti:

"Toplum olarak hep birlikte el ele vereceğiz. Çocuklarımız için, yarınlarımız için hep birlikte çalışıp, güçlü ve lider bir ülke olacağız. İş hayatına katılma noktasında çekingen olmayın. Hükumetimizin kadın girişimcilere yönelik pek çok teşvik programı bulunuyor. Birkaç kadın bir araya gelerek burada yaptığınız eşsiz el işi ürünleri ülke ve kendi ekonominize katma değer üretir hale getirebilirsiniz. Ülkemizin, geleceğimiz olan çocuklarımızın, kadınlarımızın desteğine ve emeklerine ihtiyacı var. Bu emeklerin belki de en önemlisi anayasa değişikliği olacak. Güçlü bir Türkiye'yi hep birlikte tesis edeceğiz. Referandumda 'evet' oyu vererek sizler de güzel yarınlarda pay sahibi olabilirsiniz."

Ziyaretin ardından bilgi evinin toplantı salonunda Osmangazi, Orhangazi, Dörtyol ve Ertuğrul Gazi Mahallerinden gelen kadınlarla bir araya gelen Özkal, 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişiminde kadınların vatan savunmasındaki kahramanlığını bir kez daha gördüklerini belirtti.

Özkal, şunları kaydetti:

"Yüzlerce binlerce kadın vatan, bayrak ve istiklal uğruna her şeyi geride bırakarak ölüme koştu. Sokaklarda ve meydanlarda erkeklerimiz kadar kadınlarımız da vardı. O gece pek çok evde kadınlar; kocasını, evladını askere gönderir gibi dualarla uğurladı. Pek çok kardeşimiz gazi olurken, 15 Temmuz'da 11 kadın şehit verdik. Eğer onlar olmasaydı, ülkemiz ne halde olurdu bir düşünün. Batılı ülkelerin darbeye nasıl sessiz kaldığını ve darbecilere nasıl destek verdiğini unutmayın. Ülkemiz bir daha böyle tehlikeler yaşamasın, hiçbir güç halkın iradesini engellemesin diye Cumhurbaşkanlığı Hükumet sistemini getiriyoruz. Darbeyle ülkemizi ele geçiremeyen sözde dost ülkelerin 'hayırcı' olması da, bizlere karşı hırçınlığı da bunu görmesindendir. Bu yüzden sizlerden geleceğimizden ve ülkemizin bekasından yana olmanızı yani referandumda 'evet' demenizi bekliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement