Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Güncel

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Antalya milletvekilleri Gökçen Özdağan Enç ve Hüseyin Samani, halkoylaması çalışmalarını sürdürüyor.

27.03.2017 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Antalya milletvekilleri Gökçen Özdağan Enç ve Hüseyin Samani, halkoylaması çalışmalarını sürdürüyor.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Finike ilçesinde gerçekleştirdiği mahalle, ev ve kooperatif ziyaretlerinde Işıklar Caddesi'nde yaşanan başörtüsü saldırısına ilişkin konuştu.

Şiddetin hiçbir zaman kabul edilebilecek bir davranış olmadığını söyleyen Enç, "İleri demokrasi için adım attığımız halkoylaması öncesi böylesine bir saldırıyı kınıyorum" dedi.

Yaşanan tahammülsüzlüğün doğurduğu bu saldırının hiç bir zaman kabul edilebilecek bir durum olmadığını kaydeden Enç, şöyle konuştu:

"Beraber yaşama kültürünü kazanamamış kişilerin ne yazık ki bu türlü saldırıları devam ediyor. 'Evet' kampanyasını görmek istemeyen iki kadının arkadaşlarımızın başörtüsüne karşı gerçekleştirdiği bu saldırı aynı zamanda demokrasimize de bir saldırıdır. Bu yüzyılda, şu zamanda hala bu türlü saldırıların yaşanıyor olmasına ne yazık ki üzülerek şahit oluyoruz. İleri demokrasi için adım attığımız halkoylaması öncesi böylesine bir saldırıyı kınıyorum."

"16 Nisan'da yapılacak halk oylamasını, ülkemizin birlik ve beraberliğini artıracak olmasından dolayı ayrıca önemsiyorum." diyen Enç, "Bu bir sistem değişikliği. Bir parti seçimi değil. 16 Nisan'da milletimizin kararıyla hükümet yönetim sistemimiz değişecek. Her şeyden önce bunun anlaşılması ve konuya bu şekilde yaklaşılması çok önemli. Bizler 16 Nisan'da ülkemizin, vatanımızın geleceğe daha emin ve güçlü adımlarla yürümesi için sandıklara 'evet' kararını yansıtırsak inanın hepimiz kazanacağız." ifadelerini kullandı.

- Milletvekili Hüseyin Samani

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani de Kumluca'da komisyoncular ve tüccarlarla bir araya geldi.

16 Nisan'da halkın oyuna sunulacak Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlatan Samani, "Hızlı düşünen ve hızlı organize olan yeni yönetim modeli, istikrarı da perçinleyecektir." dedi.

16 Nisan'da yapılacak halk oylaması öncesinde toplumun her kesimiyle buluşup yeni anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin getireceklerini anlatan Samani, şunları kaydetti:

"Yeni sistem, her şeyden önce Türkiye'nin önünde yıllardır büyük bir engel olarak duran hantal yönetim modelini ortadan kaldıracaktır. Yeni sistem koalisyonlara izin vermiyor. Koalisyon hükümetlerinin ülkemize verdiği zararı anlatmaya bile gerek yok. Bunu geçmişte birçoğumuz zaten yaşadık ve ülkemizin neler kaybettiğini gördük. Yeni sistemde yüzde 50'nin üzerinde bir oyla halkın desteğini alarak yönetime gelecek olan Cumhurbaşkanı, hızlı düşünen, hızlı organize olan, istikrarı perçinleyen, hükümeti icraatçı, meclisi daha güçlü kılan bir yapıyla çalışma şansı bulacak. Bu etkin yönetim modeli, ekonomik büyümenin, refah ve kalkınmanın da garantisi olacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi
    20:33 Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi

    Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat Badur ve kızı Yağmur tarafından keman ve klarnet dinletisi sunuldu. Etkinliğe Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sebahattin Genç de katıldı. Baba Badur, kızıyla aynı sahneyi paylaşmanın gururunu yaşadığını belirtirken, kızı Yağmur ise hem konservatuvara hazırlandığını hem de keman eğitimi verdiğini söyledi.

  • İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı
    20:29 İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı

    İstanbul Valiliği, bu gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirerek, sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. Meteorolojiye göre, İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


Advertisement