Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Yerel

Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, halk oylaması çalışmalarına Gazipaşa ilçesinde devam etti.

28.03.2017 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, halk oylaması çalışmalarına Gazipaşa ilçesinde devam etti. Muz ve çilek tarlalarında üreticilerle görüşen Uslu, muzu, çileği ve çekirdeksiz narı ile Gazipaşa'nın bir marka olduğunu belirtti.

16 Nisan'da yapılacak halk oylaması çalışmalarına Gazipaşa'da devam eden AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Yakup Pişkin ve ilçe yönetimiyle beraber Kahyalar Hali'nde, Aydıncık, Çalıpınar ve Göçük mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Muzumuz da, çileğimiz de marka

Uslu, seralarda fasulye toplayan çiftçileri ziyaret etti, muz seralarını gezdi, çilek tarlasında çiftçilerle sohbet etti. Gazipaşa ürünlerinden övgüyle söz eden Uslu, "Gazipaşa'mızın yerli üretim ürünleri hem lezzetli hem de güvenli. Bu gün dalından çilek toplayıp yedik. Gazipaşa'da çileğin de, muzun da aroması muhteşem. Muzu, çileği, çekirdeksiz narı ile Gazipaşa'mız bir marka. Çiftçimize bereketli kazanç diliyorum. Anayasa değişikliği ile ve milletimizin Evet kararı ile kabul edeceğimiz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi de muzumuz, çileğimiz gibi yerlidir" dedi.

Tahammülsüzlükleri şiddetle tezahür ediyor

Milletvekili Atay Uslu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine "Evet" demek için çok fazla sebep olduğunu, hayır demek içinse makul, mantıklı, hukuki bir sebep olmadığını ifade etti. Uslu, "Hayır diyen muhalefet partisi yöneticileri makul ve hukuki gerekçeler yerine yalan söylüyorlar. Değişiklik öngören 18 maddenin içeriğine giremiyorlar, anayasayla ilgisi olmayan konularda yalan üretiyorlar. Antalya'da evet broşürü dağıtan genç kardeşlerimize fiili saldırı oldu. Mevlüt Çavuşoğlu Bakanımızın da dediği gibi siyasetçi görünümlü provokatörleri milletimize havale ediyoruz. Bu saldırıyı kınıyoruz. Genç kardeşlerime geçmiş olsun diyorum. Demokrasiye yakışmayan bu hareketleri maalesef ana muhalefet anayasa görüşmelerinde Mecliste de yapmıştı. Millet iradesine tahammülsüzlükleri yalan, taciz ve şiddetle tezahür ediyor."

Yeni sistem ile meclis güçleniyor

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin meclisi daha sorumlu ve daha güçlü hale getireceğine dikkat çeken Atay Uslu, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte Meclis, tarihimizde hiç olmadığı kadar güçleniyor. Kanunlar artık hükümetin teklifiyle değil, sadece milletvekillerinin teklifiyle çıkarılacak. Meclis sadece kanunları hazırlayıp çıkarmakla kalmıyor, Cumhurbaşkanını ve hükümeti de denetleme hakkına sahip hale geliyor. Yeni sistemin Cumhurbaşkanının her türlü eylem ve işlemine yargı yolunu açıyor. Yeni Hükümet Sisteminde Cumhurbaşkanı'nın yetkileri azalıyor ve sorumluluğu artıyor hatta mutlak sorumlu ve denetlenir hale geliyor. Sorumluluğu olmayan Cumhurbaşkanına, siyasi ve cezai sorumluluk getirdiği için Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine 'Evet' diyoruz. Cumhuriyetimizin demokratik devlet ve hukuk devleti niteliğini güçlendirdiği için Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine 'Evet' diyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement