Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Güncel

Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, halk oylamasına ilişkin, "Dışarıdaki ve içerideki hainler Türkiye'yi kuşatmış durumda.

28.03.2017 21:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, halk oylamasına ilişkin, "Dışarıdaki ve içerideki hainler Türkiye'yi kuşatmış durumda. Kandil'deki terör örgütünün başı 'Evet çıkarsa bittik' diyor. Alman Bild gazetesi Türkçe 'Hayır' diyor, 'Atatürk olsaydı hayır derdi' diyor. Yine Batı'daki bütün ülkelerde 'Evet' demek yasak 'Hayır' demek ödüllendiriliyor. Pensilvanya'daki hain gece-gündüz 'Hayır' için çalışıyor. Neden bunlar 'Hayır' diyorlar acaba? Bir tek nedeni var, güçlü Türkiye istemiyorlar. Güçlü, bölgesinde etkin, oyun kurucu bir Türkiye istenmiyor." dedi.

Adapazarı Kültür Merkezinde düzenlenen "Anayasa Değişikliğine Tam Destek, Geleceğimiz İçin Evet" konulu konferansta konuşan Arslan, anayasa değişikliği paketinin darbelere karşı panzehir ürettiğini söyledi.

Darbelerin, ekonomik krizlerin olmaması, Türkiye'nin istikrarının devam etmesi için anayasa değişikliğine "Evet" dediklerini belirten Arslan, "18 maddenin hepsi bizi ilgilendiriyor. Haklarımız, geçici mevsimlik işçiler, taşeron işçilerin sorunları, yerel yönetimlerdeki sorunlar, işsizlik, iş güvencesi, örgütlenme gibi sorunlara doğrudan bir düzenleme yapmıyor ama öyle bir şey yapıyor ki, bütün bunların hepsini içine alan bir düzenleme. Bu da Türkiye'nin istikrarı." diye konuştu.

Mevcut sistemin sorunları çözmeye yetmediğini dile getiren Arslan, şöyle devam etti:

"Bugün getirilen düzenlemeler bizim için çok hayati düzenleme ama bütün sorunlarımızı çözmeye yetmiyor. Sonuçta kısmi bir anayasa değişikliği. Esasen arzu ettiğimiz, talebimiz yeni bir anayasa. Toplumun bütün kesimlerinin içinde olduğu, geniş bir mutabakata dayalı yeni, sivil, katılımcı, çoğulcu bir anayasayı ülkemize armağan etmemiz gerekirken maalesef bunu başaramadık. Hak-İş bir taraftan yeni anayasa talebini kenara koyarken, öbür taraftan var olan anayasa değişikliğini mutlaka, ivedilikle, acil olarak gerçekleştirmenin Türkiye'nin geleceği açısından hayati önem taşıdığını düşünüyoruz."

Arslan, anayasa değişikliği paketinde, Cumhurbaşkanının iddia edildiği gibi tek adam olmadığını belirterek, "Cumhurbaşkanı mevcut sistemde hiçbir şekilde yargılanamıyor. Getirilmek istenen sistem, cumhurbaşkanlarına bütün eylem ve işlemlerden dolayı yargılama yolunu açacak bir sistemdir. Yaptığı bütün işlemlerden dolayı meclis tarafından soruşturma ve yüce divanda yargılama, gerektiğinde görevden alma yetkisi geliyor meclise." diye konuştu.

Yeni sistemle koalisyonun kalktığını dile getiren Arslan, seçimden bir gün sonra hükümetin kurulacağını kaydetti.

"Güçlü Türkiye istenmiyor"

Mahmut Arslan, bazı ülkelerin Türkiye'nin istikrarından yana olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye bölgesinde etkin bir devlet olmak zorunda. Ayağımız sendelerse, krizlerle karşı karşıya kalırsak, inanın bu ülkenin bekasında ciddi sorunlar olur. Topyekün Batı koro halinde Türkiye'ye karşı cephe almış durumda. ABD terör örgütlerinin yanında yer alıyor, müttefiklerinin yanında değil. FETÖ, PKK, DEAŞ gibi bütün terör örgütleri de Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Dışarıdaki ve içerideki hainler Türkiye'yi kuşatmış durumda. Kandil'deki terör örgütünün başı 'Evet çıkarsa bittik' diyor. Alman Bild gazetesi Türkçe 'Hayır' diyor, 'Atatürk olsaydı hayır derdi' diyor. Yine Batı'daki bütün ülkelerde 'Evet' demek yasak 'Hayır' demek ödüllendiriliyor. Pensilvanya'daki hain gece-gündüz 'Hayır' için çalışıyor. Neden bunlar 'Hayır' diyorlar acaba? Bir tek nedeni var, güçlü Türkiye istemiyorlar. Güçlü, bölgesinde etkin, oyun kurucu bir Türkiye istenmiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement