Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Politika

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Antalya milletvekilleri Sena Nur Çelik, Atay Uslu ve Mustafa Köse, halk oylaması çalışmalarını sürdürdü.

05.04.2017 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Antalya milletvekilleri Sena Nur Çelik, Atay Uslu ve Mustafa Köse, halk oylaması çalışmalarını sürdürdü.

AK Parti Antalya İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, milletvekili Sena Nur Çelik, Alanya'nın Fakırcalı, Sapadere, Tırılar, Kocaoğlanlı ve Çamlıca mahallelerini ziyaret ederek, vatandaşlara cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında bilgi verdi.

"Hayır" cephesinin "Cumhurbaşkanı Meclis'i feshedebilecek" iddialarına yanıt veren Çelik, şunları kaydetti:

"Yeni sistemde Cumhurbaşkanın Meclis'i feshetme yetkisi yok. Eğer cumhurbaşkanı seçim kararı alırsa Meclis ile birlikte kendisi de seçime gidecek. Cumhurbaşkanının görev süresi 5+5 iki dönem olacak. Ara verse bile üçüncü kez cumhurbaşkanı olamıyor. Bu sistem cumhurbaşkanının görev süresini 2 dönemle sınırlıyor. Seçime gitme kararı aldığında süresi daha da kısalacak. Ama gerçekleri saptıranlar dürüst davranmıyorlar."

Anayasa değişikliği paketinde milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkartılmasıyla ilgili eleştirilere de değinen Çelik, 66 milyon nüfusu olan Fransa'da 925 milletvekili ve senatör bulunduğuna işaret etti.

İstikrar vurgusu

Elmalı'da bazı sivil toplum kuruluşları ve mahalle ziyaretleri gerçekleştiren Atay Uslu ise 94 yıllık Türkiye tarihinde tek başına iktidar olmuş hükümetler döneminde önemli atımlar yapıldığını, koalisyon hükümetleri dönemlerinde ise ülkenin durakladığını, hatta geriye gittiğini kaydetti.

Uslu, Kumluca Ziraat Odası'na yaptığı ziyarette de 16 Nisan'da Türkiye'nin anayasa değişikliği referandumuna gideceğini, burada yapılacak olan işin bir hükümet oylaması değil, sistem değişikliği olduğunu belirterek, güçlü ve müreffeh bir Türkiye için "evet" oyu istedi.

Antalya Sürücü Kursları Çalışanları Derneği üyeleriyle bir araya gelen Mustafa Köse de sürücü kurslarında yaşanan sorunları dinledi.

Siyasi hayatı boyunca hizmeti götürmede karşılaştığı en büyük sorunun bürokratik engeller olduğunu anlatan Köse, şu değerlendirmelerde bulundu:

"93 yılda 65 hükümet değişmiş. Bunun için de bürokrasi siyasetçiyi yolcu, kendilerini hancı gibi görüyor. İşte bu yüzden 16 Nisan'da bir sistem değişikliğine gidiyoruz. Cumhurbaşkanlığı sistemi bürokrasinin daha hızlı ve etkin işleyişini sağlayacak. Kömürcüler ve Atatürk mahallelerinde vatandaşa ait arazileri 2B kapsamına alınıp satışını gerçekleştirmek için 4 yıl mücadele ettik. Önümüze sürekli bürokratik engeller sunuldu. Aslında hiçbir problem olmayan ve çok kolay çözülebilecek bu iki Mahallenin sorunu için bile 4 yıl uğraştık."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement