Halk Oyunları Birincilerinden Koca'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Halk Oyunları Birincilerinden Koca'ya Ziyaret

Halk Oyunları Birincilerinden Koca\'ya Ziyaret

Mersin’de ’Okullar Arası Halk Oyunları Yarışması’nda il birincisi olarak 14-15 Mayıs tarihlerinde Ankara Bölge yarışında Mersin’i temsil etmeye hak kazanan Faris Kokulu İlkokulu Silifke Yöresi Halk Oyunları Ekibi, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’yı ziyaret etti.

07.05.2016 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de 'Okullar Arası Halk Oyunları Yarışması'nda il birincisi olarak 14-15 Mayıs tarihlerinde Ankara Bölge yarışında Mersin'i temsil etmeye hak kazanan Faris Kokulu İlkokulu Silifke Yöresi Halk Oyunları Ekibi, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca'yı ziyaret etti.

Ziyarete halk oyunları ekibini temsilen yarışmacı Elif Güngören, Tuna Keremoğlu, Emirhan Beliren, Sınıf Öğretmeni Necla Öztürk ve Okul Müdürü Ahmet Fındık katıldı.

Halk oyunlarının içinde barındırdığı kardeşlik duygusu, melodi, ritm ve hareket yapısı ile bireyin bedensel ve ruhsal gelişiminde önemli bir faktör olarak karşımıza çıktığını belirten Koca, birlikte oynamanın avantajı ile kişiye kaynaşmayı, beraber hareket etmeyi, paylaşmayı ve kendini ifade etmeyi öğrettiğini ve öğrencilerin çekirdekten bu ekip ruhunu özlerinde hissetmelerinin ilerde kendilerine çok şey katacağını söyledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halk Oyunları Birincilerinden Koca'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement