Halk Oyunları Ekiplerinden Başkan Turgut'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Halk Oyunları Ekiplerinden Başkan Turgut'a Ziyaret

Halk Oyunları Ekiplerinden Başkan Turgut\'a Ziyaret

Silifke Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kültür Haftası etkinliklerine katılmak üzere yurt içinden gelen halk dansları toplulukları ile halk oyunları ekipleri, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’u makamında ziyaret etti.

25.05.2016 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifke Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kültür Haftası etkinliklerine katılmak üzere yurt içinden gelen halk dansları toplulukları ile halk oyunları ekipleri, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut'u makamında ziyaret etti.

Bergama Belediyesi Halk Dansları, Tire İsa Bey Meslek Lisesi Halk Dansları, Mut Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Dörtyol Belediyesi ve Mersina Halk Dansları Toplulukları, Silifke Kültür Haftası etkinliklerine katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut'a sanata ve kültüre verdiği değerden dolayı teşekkür ettiler.

Sohbet ortamında gerçekleşen ziyaret sırasında Başkan Turgut, konuklarına Silifke'nin kültürel zenginliklerinden ve tarihinden bahsetti.

Bu yıl 43.sünü düzenledikleri festivale yurt içinden gelen halk oyunları ekiplerinin ayrı bir renk ve coşku kattığını belirten Turgut, "Kültür haftamıza maddi ve manevi destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bir hafta sürecek olan etkinliklerimizi onurlandırmanız bizleri mutlu etti. İlk olarak 1974 yılında başlayan ve "Silifke Müzik ve Folklor Festivali" olarak isimlendirilen festivalimizin adı, 1996 yılında 'Silifke Kültür Haftası" olarak değiştirilir. O tarihten bu yana belediye başkanlığı yapan belediye başkanlarımızın ve ilçe kaymakamlarımızın emeğiyle bugünlere kadar gelmiş ve bizlere de bu festivalleri yaşatmak düşüyor. Silifke, tarihi ve doğal güzellikleriyle yaşanabilir bir şehir. İnşallah önümüzdeki yıllarda yapacak olduğumuz büyük projelerle ilçemizi gerek Mersin ilinde gerekse Türkiye çapında örnek ve model bir kent haline getireceğiz. Ziyaretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Yurt içinden gelen halk dansları toplulukları ise, Silifke'de bulunmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, "Silifke sosyal ve kültürel zenginlikleriyle önemli bir ilçe. Belediye ve Halk Dansları Toplulukları olarak Silifke Belediyesi ile karşılıklı çalışmalar içerisindeyiz. Düzenlemiş olduğunuz Uluslararası Festivale destek olmak bizleri son derece memnun etti. Bizleri ağırladığınız için teşekkür ediyoruz" diye konuştular.

Ziyaretin ardından Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, yurt içinden gelen halk dansları toplulukları ekiplerine teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halk Oyunları Ekiplerinden Başkan Turgut'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement