Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası - Son Dakika
Yerel

Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası"nın tanıtımı için mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

22.05.2015 23:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası"nın tanıtımı için mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yarın başlayacak, "Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası"na Ankara, İstanbul, Adana, Artvin, Aydın, Kars, Kütahya, Muğla, Malatya, Samsun, Antalya, Van, Bursa, Bayburt, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kahramanmaraş, Rize, Sivas, Trabzon ve Tekirdağ'dan gelen ekipler, büyükşehir belediyesi önünde bir araya geldi.

Yakutiye Kent Meydanı'na kadar belediye mehteran takımının öncülüğünde yürüyen ekiplere, vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

- "Uyuşturucuya karşıyız, halk oyunlarına bağımlıyız"

THOF Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, iki gün sürecek bu büyük organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen ilgililere teşekkür ederek, etkinlik hakkında bilgi verdi.

Gençleri Türkiye'nin renkleri olarak nitelendiren Ozanoğlu, "Arkamda Türkiye'nin geleceği var. Türkiye'yi emanet edeceğimiz gençlerimiz var ve dünyanın en zengin hazinesine sahip olan, kültürümüze sahip çıkan, hepsi birbirinden kıymetli  genç arkadaşlarım var. Türkiye'nin renkleri onlar. Erzurum'un çelik yüreğine, dadaş gönlüne 'merhaba' demek için geldiler. Erzurum'da yarın ve öbür gün bir kültür şöleni yaşanacak, mutlu iki gün geçireceğiz. kültürümüzün her türlü örneğini burada göreceğiz. Çeşitli giysi, oyun ve enstrümanlarla Erzurumlu vatandaşlarımızın beğenisine Türkiye'nin kültürünü sunacağız" diye konuştu.

Bu yıl yarışmalarda, "Uyuşturucuya karşıyız, halk oyunlarına bağımlıyız" temasıyla yola çıktıklarını vurgulayan Ozanoğlu, "Evet biz halk oyunlarına bağımlıyız. Var gücümüzle gençliğimize musallat olan bu belayı defetmeye çalışıyoruz. Kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. Vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza, toprağımıza sahip çıkan bir nesille bu ülkeyi daha da yüceltmek üzere bütün varlığımızla çalışıyoruz. Onun için herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de Türkiye'nin kültürel mozaiği halk oyunları ekipleriyle, halkı bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Kiremitci, şunları söyledi:

"Milli, manevi ve örfi değerlerimizin yaşatılması noktasında halk oyunlarının çok büyük bir önemi vardır. Yürüyüş yaparken, kortejde gördük ki insanımız kendi öz değerlerinin ortaya konmasından oldukça memnun, mutlu. Balkonlardan, pencerelerden, cadde kenarlarından el sallayan hemşehrilerimizin gözlerindeki ışıltıyı da gördüm. Bu nedenle mutlu oldum ve gururlandım."

Konuşmaların ardından, farklı bölgelerden gelen ekipler, açılış dolayısıyla kısa gösteriler sergiledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement