Halk Sağlığı Öğrencilere 300 Bisiklet Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Halk Sağlığı Öğrencilere 300 Bisiklet Dağıttı

Halk Sağlığı Öğrencilere 300 Bisiklet Dağıttı

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğindeki protokol kapsamında, “bisiklet modülü” dersini uygulayan okullara Halk Sağlığı Müdürlüğü toplam 300 bisiklet desteği sağladı.

19.05.2015 21:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğindeki protokol kapsamında, "bisiklet modülü" dersini uygulayan okullara Halk Sağlığı Müdürlüğü toplam 300 bisiklet desteği sağladı.

Destek kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, bisikletleri Cumhuriyet Meydanı'ndaki bayrak yürüyüşü öncesi Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu'ndan teslim aldı.

Teslimat öncesi konuşan Halk Sağlığı Müdür Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Dünya Sağlık Örgütü sağlığı korumak ve geliştirmek için; hareketsiz çevreleri azaltıp fiziksel aktivite engellerini yok etmeyi hedeflemekte ve buna uygun stratejiler geliştirmektedir. Bu nedenle çocuk ve adolesanlar başta olmak üzere toplumun her kesiminin fiziksel aktivite düzeyinin artırılması ve fiziksel aktivite engellerinin ortadan kaldırılmasının önemi vurgulanmaktadır. Ayrıca bu sayede kardiyovasküler hastalıklar, kanser, diyabet ve kronik solunum yolu hastalıkları artışının durdurulabileceği ve bunların neden olduğu erken ölümlerin azaltılabileceği üzerinde durulmaktadır. Yapılan çalışmalarda dünyada tüm ölümlerin yaklaşık yüzde 70'ini kronik hastalıkların oluşturduğu görülmektedir. Kronik hastalıklar için önlenebilir davranışsal risk faktörleri sağlıksız beslenme, yetersiz fizik aktivite, tütün ve alkol kullanımıdır" dedi.

Sağlıklı beslenmenin yanında çocukların daha hareketli bir yaşam tarzı benimsemeleri, fiziksel aktivite düzeylerinin arttırılması ve bu konuda desteklenmeleri sağlıklı olmanın ön koşulu olduğunu ifade eden Kasapoğlu, "Tüm bunlar, aynı zamanda çocukların dikkat ve uyum yeteneklerinin geliştirilmesi ve sosyalleşmeleri açısından da çok önemlidir. Geleceğin teminatı çocuklarımızın daha sağlıklı, üretken ve başarılı olmalarında sağlıklı beslenmeleri kadar hareketli bir yaşam sürmeleri de çok önemlidir. Çocuğun bu dönemde düzenli olarak yaptığı spor etkinlikleri, sağlıklı bir fizik yapının gelişmesini sağlarken ileriki dönemde, sağlıklı beslenme ile birlikte birçok kronik hastalığın oluşma riskini de azaltmaktadır. Ülkemizde fiziksel aktivite düzeyini saptamak için yapılan çalışmalarda 12 yaş üstü bireylerin yüzde 71.9'unun hareketsiz olduğu, her dört çocuktan üçünün hiç spor yapmadığı, hafta sonunda çocukların yüzde 56.8'inin günlük aktiviteleri arasında bilgisayarda oyun oynamanın bir aktivite olarak yer aldığı görülmektedir. Bu çalışmalar ışığında fiziksel aktivite düzeyini artırmak amacıyla hedefler belirleyerek stratejiler geliştirmek, toplumu fiziksel aktiviteye özendirmek, fiziksel aktiviteye ulaşma engellerini ortadan kaldırmak için yerel ve ulusal düzeyde çalışmalar yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 2014 yılı 'Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı' ilan edilmiştir. Ayrıca konunun önemine dikkat çekmek amacıyla farklı temalarla düzenlenen yürüyüş etkinlikleri halen devam etmektedir. Bugün de çocuklarımıza ve gençlerimize düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması, gelecekte sağlık sistemimiz üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması için Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğindeki protokol kapsamında, 'bisiklet modülü' dersini uygulayan okullara toplam 300 adet bisiklet desteği sağlanacaktır" diye konuştu.

Amaçlarının çocuklara hareketli bir yaşam kazandırmak olduğunu ifade eden Milli Eğitim İl Müdürü Aytekin Girgin, "Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okullarımıza bu sene 300 tane bisiklet dağıtacağız. Bunların 50 tanesini bugün diğer geri kalanı da öğrenci şenliklerinde dağıtacağız. Buradaki amaç çocuklarımıza bisiklet sporunu sevdirmek, onları hareketli bir yaşantı alışkanlığı kazandırmaktır. Bisikletlerimiz okullara gruplar halinde verilecek. Bisikletler 5., 6. ve 7. sınıf öğrencilerine verilecek" şeklinde konuştu.

Buna göre, 35 bisiklet Kavak Merkez Şehit İlhan Kuşan Ortaokulu, 30'ar bisiklet Bafra İMKB Şehit Erol Haspulat YBO, Vezirköprü Mirza Çalışkan Ortaokulu ve Çarşamba Çaltı Ortaokulu, 25'er bisiklet İlkadım Yunus Emre Ortaokulu, Canik İnönü Ortaokulu, Atakum Şehit Yüzbaşı Tunç Fidaner Ortaokulu, Tekkeköy Dr. Litfiye Kanan Yılmaz Ortaokulu, 19 Mayıs Atatürk Ortaokulu, Havza Makbule Yusuf Ölçer YBO ve Terme Fatih Ortaokulu öğrencilerine verilecek. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halk Sağlığı Öğrencilere 300 Bisiklet Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement