Halkapınar'da Kum Ocağı Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Halkapınar'da Kum Ocağı Açılışı Yapıldı

Ereğli Belediyesi, Halkapınar ilçe sınırları içerisinde bulunan İnceiz Mevkisi'nde, kaliteli ve yüksek kapasiteli üretimin yapılacağı kum ocağının açılışını yaptı.

12.08.2014 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ereğli Belediyesi, Halkapınar ilçe sınırları içerisinde bulunan İnceiz Mevkisi'nde, kaliteli ve yüksek kapasiteli üretimin yapılacağı kum ocağının açılışını yaptı.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, açılışta yaptığı konuşmada, Ereğli Belediyesi'ne kendi imkanlarıyla kum ocağı tesisi kazandırdıklarını söyledi.

Geçmiş dönemde belediyenin bütçesinin dörtte birinin kum parasına gittiğini savunan Özgüven, şunları kaydetti:

"Meclisimiz hiçbir zaman vatandaşın ve belediyenin parasını çarçur edip, sokağa atacak lükste ve pozisyonda değildir. 5 yıl boyunca 10 trilyonun üzerinde kum parası ödenmiş. Bu para da sadece bir şirkete ödenmiş. Şirketin adı çeşitli mahkeme kayıtlarına geçti. Bu şirketle davamız hukuki yoldan devam ediyor. Göreve geldik, burada duran kum ocağını belediyemize kazandırdık. Arkadaşlarımıza talimat verdim, kum ve taş ocağı olacak şekilde iki alana da izin alma aşamasına geldik. Çok yakın zamanda kum ocağımızı da taş ocağımızı da Ereğli ve Halkapınarlı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız."

Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ise Ereğli Belediyesinin bugün bu kum ocağını açmakla, kendi öz kaynaklarını güçlendirdiğine işaret etti.

Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Zühal Savaş da kum ocağı ile ilgili teknik bilgiler verdi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Halkapınar'da Kum Ocağı Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement