Halkbank Cacanska Bank'ı Satın Aldı - Son Dakika
Ekonomi

Halkbank Cacanska Bank'ı Satın Aldı

Halkbank Cacanska Bank\'ı Satın Aldı

Halkbank, Sırp Cacanska Bank'ın yüzde 76.76'sını almak için anlaşma imzaladı.

20.03.2015 17:56  Güncelleme: 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk bankalarının yurtdışındaki yatırımlarına bir yenisi daha eklendi. Sırp Maliye Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre Halkbank, Sırp Cacanska Bank'ın yüzde 76.76'sını almak için anlaşma imzaladı. 1990 yılında kurulan Cacanska Bank'ın Belgrad Borsası'ndaki hisse fiyatına göre piyasa değeri 13.7 milyon dolar seviyelerinde bulunuyor.

SATIN ALMA BEDELİ 10.1 MİLYON EURO

Halkbank'tan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, satın alma bedelinin 10.1 milyon euro olduğu belirtilerek, "Bankamızca yapılan müzakereler sonucunda Sırbistan'da bankacılık faaliyetinde bulunan Cacanska Banka A.D.'nin satışa sunulan %76,76'lık hisselerinin alımı ile ilgili Hisse Satın Alım Sözleşmesi imzalanmış olup, gelişmeler hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir" denildi.

22 ŞUBESİ 390 ÇALIŞANI VAR

Sırbistan'ın belirli bölgelerinde şubeleri bulunan Cacanska Banka, 11 ildeki 23 şubesi ve toplam 390 personeli ile faaliyet gösteriyor. Hisselerinin Halkbank'a devredilmesiyle birlikte bir reorganizasyon sürecine girecek olan bankanın başta Belgrad olmak üzere ülke genelindeki şube ağının genişletilmesi hedefleniyor.

"TÜRK YATIRIMININ ARTMASINI SAĞLAYACAK"

Cacanska Banka'nın satın alım kararının Halkbank'ın bölgesel büyüme stratejisi çerçevesinde atılan bir adım olduğunu belirten Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu şunları söyledi: Bu satın almanın Sırbistan'daki Türk yatırımlarının artmasına ve piyasanın büyümesine katkıda bulunacağına inanıyor, Halkbank olarak Türkiye ile Sırbistan arasında bir köprü görevi üstlenmeyi hedefliyoruz. Bu sayede Sırbistan ekonomisine katkıda bulunacak, reel sektöre verdiğimiz desteği Sırbistan'da da sürdüreceğiz. Ayrıca bireysel bankacılık alanında da farklı segmentlere farklı ürün çözümleri sunmayı planlıyoruz. Böylece "Halkbank" markasını ve hizmet anlayışımızı Sırbistan'a taşıyarak müşteri sayısını artırmayı hedefliyoruz. Cacanska Banka'nın Bankamızın kârlılığına ve büyüme hedeflerine de katkıda bulunacağına inanıyoruz. Her alanda müşterimizin ihtiyaç duydukları desteği sağlayarak Bankamızın Cacanska Banka'yı satın almasının hizmet kalitesinde yarattığı farkın hissedilmesini sağlayacağız.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Halkbank Cacanska Bank'ı Satın Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • ESNAF: İYİ HABER ÜLKEM ADINA. TEBRİKLER 14 1 Yanıtla
  • a aa a a a a a: bu herhalde battı dedikleri halk bankası deyilmi bazı gezi zekalıların ve yandaşlarının battı dediği banka evet evet eminim o o o o o o o o o o o o o 3 2 Yanıtla
  • Frankfurt yanıyor :-)))): TC Halkbank'ına. Tebrikler. :-))) 0 0 Yanıtla

Advertisement