Halkbank Şampiyonlar Ligi'ne Alkışlarla Veda Etti - Son Dakika
Güncel

Halkbank Şampiyonlar Ligi'ne Alkışlarla Veda Etti

Halkbank Şampiyonlar Ligi\'ne Alkışlarla Veda Etti

Ercan ATA - ANKARA / DHA CEV DenizBank Erkekler Şampiyonlar Liginde ülkemizi temsil eden tek takım olan Halkbank, 6'lı play-off turunda karşılaştığı Zenit Kazan'a, 3-0 yenildiği ilk maçın rövanşında 3-2 kazansa da Şampiyonlar Ligi'ne veda eden taraf oldu.

11.03.2015 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ercan ATA - ANKARA/ DHA

CEV DenizBank Erkekler Şampiyonlar Liginde ülkemizi temsil eden tek takım olan Halkbank, 6'lı play-off turunda karşılaştığı Zenit Kazan'a, 3-0 yenildiği ilk maçın rövanşında 3-2 kazansa da Şampiyonlar Ligi'ne veda eden taraf oldu.

Halkbank, karşılaşmaya Sokolov'un sayılarıyla maça iyi başladı. Maxim Mikhailov'un etkili servisiyle oyunda üstünlüğü sağlayan Rus temsilcisi durumu 6-4 yaparken birinci teknik molaya da 8-5 önde girdi. Mavi-Beyazlılar bloklarla oyunda dengeyi sağlamaya çalışırken tartışmalı pozisyonlar sonucu konuk ekip üstünlüğü tekrar ele geçirdi. Mozdzonek'in etkili servisleriyle sete ortak olan Halkbank, durumu 15-15 yaptı. Temsilcimiz, teknik molaya 16-15 geride girse de köşeden yaptığı etkili ataklarıyla öne geçti. Set sonunda büyük çekişmeye sahne olan maçta Halkbank kaptan Ulaş'ın akıllı paslarını iyi değerlendirerek 25-23'lük skorla 1-0 öne geçti.

ilk seti 25-23 aldı: 1-1.

İkinci setin başında iki takım karşılıklı hücum sayılarıyla oyunu denge tutu. 8-6 önde girdiği ilk teknik moladan sonra üstünlüğü ele geçiren konuk ekip, ikinci teknik molaya da 16-11 önde girdi. Moladan sonra servis ve hücumlarıyla Halkbank'ı defansta zorlayan Zenit KAZAN maçtaki en büyük farkı açarak durumu 22-14 yaptı. Setin sonlarında Halkbank, rakibine teslim olurken konuk takım seti 25-17'lik bir skorla kazanarak setlerde durumu eşitledi. 1-1.

Üçüncü sete Halkbank fırtına gibi girdi ve ilk teknik molayı 8-3 önde geçti. Emre'nin etkili servisleriyle konuk ekibin oyun kurmasını engelledi, teknik molaya 8-3 önde girdi. Serilerle seti önde götüren Mavi-Beyazlılar skoru 13-7 yaparak farkı açtı. Nuri'nin adrese giden toplarını Ulaş pas dağıtımında iyi değerlendirince skor 15-9 oldu. Rus takımının farkı kapatmasına izin vermeyen temsilcimiz, ikinci teknik molaya 16-13 önde girdi. Moladan sonra seyircisinin desteğini de arkasına alan Halkbank, file üstündeki başarılı ataklarıyla seti 25-18 kazanarak setlerde durumu 2-1 yaptı.

Kazanmak zorunda olduğu dördüncü sete Halkbank, dengeli başladı. Iki takımın da hataya yer vermek istemediği sette ilk teknik molaya 8-7 önde giren taraf Zenit Kazan'dı. Hücumda Kubiak ve Sokolov'un takımını sırtladığı sette Mavi-Beyazlılar ikinci teknik molaya 16-13 önde girdi. Ankara temsilcisi servis ve top karşılamada yaptığı hatalarla rakibinin farkı eritmesine fırsat tanırken skor da 19-19 oldu. Setin sonuna yaklaşırken karşılıklı sayılar devam etti. 22-22.

Bundan sonra tecrübesini sahaya yansıtan Zenit KAZAN seti 25-23 alarak durumu 2-2 yaptı ve dörtlü final biletini kaptı.

5. setti 16-14 Halkbank kazansada Rus ekibi 4'lü finallere kalırken Halkbank elenen taraf oldu.

Salon: TVF Başkent

Hakemler: Laszlo Adler (Macaristan), Pasi Hakkarainen (Finlandiya)

Halkbank ANKARA: Kubiak, Mozdzonek, Sokolov, Burutay, Resul, Ulaş, Nuri (L), Can, Emre, Abdullah, Esko

Zenit KAZAN: Leon Venero, Aschev, Mikhailov, Anderson, Apalikov, Marouflakrani, Salparov (L), Gutsalyuk, Kobzar

Setler: 25-23, 17-25, 25-18, 23-25, 16-14

Süre: 2 saat 17 dakika

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Halkbank Şampiyonlar Ligi'ne Alkışlarla Veda Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement