Halkla Bayramlaşma Programı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Halkla Bayramlaşma Programı Düzenlendi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ramazan Bayramı kutlanıyor Bayramlaşmadan detay Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın konuşması, Hatay Valisi Ercan Topaca'nın konuşması Hatıra fotoğrafı çekimi Ramazan Bayramı kutlanıyor Hatay'da halkla bayramlaşma programı düzenlendi Vali Topaca: "Bu kent 430 bin Suriyeli kardeşimizi kucaklıyor.

05.07.2016 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ramazan Bayramı kutlanıyor

Bayramlaşmadan detay

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın konuşması,

Hatay Valisi Ercan Topaca'nın konuşması

Hatıra fotoğrafı çekimi Ramazan Bayramı kutlanıyor

Hatay'da halkla bayramlaşma programı düzenlendi

Vali Topaca:

"Bu kent 430 bin Suriyeli kardeşimizi kucaklıyor. Dünyaya eşsiz bir yardımlaşma örneği gösteriyor"

Hatay'da, Ramazan Bayramı nedeniyle halkla bayramlaşma etkinliği düzenlendi.

Hatay Valisi Ercan Topaca, Antakya Parkı'nda düzenlenen "Ramazan Bayramı Hatay Buluşması" etkinliğinde yaptığı konuşmada, bayramın barış, huzur ve esenlik getirmesi temennisinde bulundu.

Ramazanın kaynaşma, paylaşma ve birbirine destek olma, hoşgörü, sevgi, saygı gibi tüm güzel değerlerin yoğun şekilde yaşandığı, insanların birbirine hoşgörüyle baktığı mübarek bir ay olduğunu ifade eden Topaca, bu ayda hep iyinin, hayrın düşünüldüğünü söyledi.

Bütün dünyada ve Türkiye'de ramazanda güzel sofralarda fakir ve zenginin bir araya gelerek kaynaşmayı arttırdıklarını belirten Vali Topaca, şöyle konuştu:

"Hatay'da da ramazan bu anlamda tam birliktelik, yardımlaşma ayı olarak geçti. Hatay, sadece Müslümanların olduğu bir kent değil, Musevi, Hristiyan'ı birçok inancın, kültürün, ırkın bir araya geldiği, birleştiği, huzur içerisinde yaşadığı bir kent. Buradaki güzellikler, birliktelikler, huzur bütün dünyaya örnek bir birliktelik. Kutlu Doğum Haftası'nda Musevi ve Hristiyanlarla birlikte bunu kutluyoruz. Noel'de, Hamursuz Bayramı'nda biz de onların bayramını kutluyoruz. Bu bütün dünyanın özlediği güzel bir birliktelik. Birbirinin inancına, kültürüne saygı duyarak birlikte yaşama anlayışı bugün dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu bir husustur. Bu konuda Hatay Allah'a şükür her yere ve herkese örnek bir şehirdir. Hemşehrilerime bu güzellikleri yaşatmalarından ve anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum."

Türkiye'deki Suriyeliler

Ercan Topaca, çok hassas bir dönemden geçildiğini vurgulayarak, ülkede ve Hatay'da çok sayıda Suriyeli'nin hiçbir ayrım yapılmadan misafir edildiğini dile getirdi.

Suriyelileri memleketine, milliyetine, inancına bakmadan kucakladıklarını ifade eden Topaca, şöyle devam etti:

"Bu kent 430 bin Suriyeli kardeşimizi kucaklıyor. Dünyaya eşsiz bir yardımlaşma örneği gösteriyor. Bu da bizim inancımızın, kültürümüzün getirdiği hoşgörü anlayışının en iyi yansımasıdır. Kim olursa olsun, zor ve sıkıntıya düşmüş insanlara kucak açmak, yardım etmek bizim inancımızın gereğidir. Bu bin sene önce de böyleydi, Selçuklu'da da Osmanlı'da da Peygamber efendimiz döneminde de böyleydi. Buna inşallah devam edeceğiz. Zor durumda kalanlara el uzatmaya, destek olmaya devam edeceğiz."

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da zor bir coğrafyada yaşanıldığını vurgulayarak, savaş olan yerlerde barış ortamının sağlanması için dua ettiklerini ifade etti.

Bayramlaşmaya, milletvekilleri, belediye başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kentteki farklı dinlerin kanaat önderleri ile vatandaşlar katıldı.

Halkla Bayramlaşma Programı Düzenlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halkla Bayramlaşma Programı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement