Halter: Türkiye 23 Yaş Altı ve Gençler Şampiyonası" - Son Dakika
Spor

Halter: Türkiye 23 Yaş Altı ve Gençler Şampiyonası"

Federasyon başkanı Taşpınar: "Dopinge sıfır tolerans sloganıyla yola çıkmıştık ve çok şükür dopingi birlikte ortadan kaldırdık”

19.09.2014 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, "dopinge sıfır tolerans" sloganıyla yola çıktıklarını ve dopingi ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Tamer Taşpınar, Bartın Ömertepesi Spor Salonu'nda başlayan Türkiye 23 Yaş Altı ve Gençler Halter Şampiyonası açılış töreninde, hedeflerinin halteri 81 ile yaymak olduğunu söyledi.

Geçmiş yıllarda halter sporunda dopingle ilgili çok kötü günler yaşadıklarını ancak federasyon, antrenör ve sporcuların uyum ve gayretiyle bunu aştıklarını anlatan Taşpınar, "Doping konusu bizi çok üzmüştü ve her vesileyle gündeme geliyordu. Cumhurbaşkanımızın da bu konuda çok titizliği var. 'Dopinge sıfır tolerans' sloganıyla yola çıkmıştık ve çok şükür dopingi birlikte ortadan kaldırdık" dedi.

Antrenör ve sporcuların doping konusunda titiz olmaları gerektiğini vurgulayan Taşpınar, "Bu iş bitti ve olmayacak. Eğer olacaksa bu arkadaşlar yanımızdan ayrılsınlar, bizleri güç durumda bırakmasınlar. Camiada çok güzel uyum sağlandı. Şu anda doping olmadan bu işi yürütüyoruz" diye konuştu.

Halterde altyapı çalışmalarına başladıkları illerde hem antrenör hem de malzeme konusunda gerekli tüm desteği sağladıklarını ifade eden Taşpınar, şöyle konuştu:

"Halterde altyapıya olması gereken önemi ve değeri verme gayreti içerisindeyiz. Geleceğin şampiyonlarının bu çocuklarımızın içerisinden çıkacağına inancım sonsuzdur. Biz onlara destek olacağız, onlar da çok çalışarak birer şampiyon olacaklar."

Federasyon olarak "Tohum Projesi" olarak adlandırdıkları bir projeyi de hayata geçirdiklerini ifade eden Taşpınar, "Proje kapsamında yetenekli sporcularımız deneyimli antrenörler ile antrenman yapıyor. Ankara'da başlayan bu proje diğer illerde de gerçekleşecek. Biz yine durmuyor ve sürekli proje üretiyoruz. Antrenör arkadaşlarımızın da üretecekleri her türlü projeye, yeni fikre açığız" ifadesini kullandı.

Olimpiyatlarda 3 altın madalya alan tek federasyon olduklarını dile getiren başkan Tamer Taşpınar, şunları söyledi:

"Ama bir eksik vardı, altyapı unutuldu, düşünülmedi. Biz yarınlara yatırım yapmak için altyapıyı çok sağlam tutmak istiyoruz. O bakımdan sporun gelişmesi için sürekli kurs ve seminerler düzenliyoruz. Antrenörlerimiz kendilerini yetiştirme bakımından çok dikkatli olmalı, eğitimlerine dikkat etmeleri lazım. Ben yarışmaya katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir de kentte önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın onurunu yaşadıklarını belirtti.

35 ilden, 109'u bayan toplam 355 sporcunun katılacağı şampiyona, 21 Eylül Pazar sona erecek. - Bartın

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Halter: Türkiye 23 Yaş Altı ve Gençler Şampiyonası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement