Halter Yıldızlar Ferdi Türkiye Şampiyonası - Son Dakika
Yerel

Halter Yıldızlar Ferdi Türkiye Şampiyonası

Marmaris'te düzenlenen şampiyonaya 31 ilen 380 sporcu katıldı Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar: "Yıl sonuna kadar tüm illerimizde halter sporunu yapılır hale getireceğiz"

21.02.2014 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halter Yıldızlar Ferdi Türkiye Şampiyonası, Marmaris'te başladı.

Türkiye Halter Federasyonu tarafından Marmaris Belediyesi Amiral Orhan Aydın Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya, 31 ilden 380 sporcu katıldı. Müsabakaların, erkeklerde 50, 56, 62, 69, 77, 85, 94 ve +94 kilogramlarda, bayanlar da ise 44, 48, 53, 58, 63, 69 ve +69 kilogram kategorilerinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Şampiyona açılışında düzenlenen törende konuşan Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, halter sporunu Türkiye'de yeniden yapılandırmaya başladıklarını söyledi. Halteri 81 ilin tamamına yaymayı planladıklarını ifade eden Taşpınar, şöyle konuştu:

"Halter 38 ilde yapılırken, kısa bir süre içinde 15 ilimizi daha buna ilave ettik. İnşallah yıl sonuna kadar tüm illerimizde halter sporunu yapılır hale getireceğiz. Halter sporuna yeni başlanan illerimiz için 1 milyon 200 bin liralık malzeme aldık ve ihtiyacı olan sporcularımıza halter ayakkabısı, kemer gibi malzeme yardımlarında bulunuyoruz."

Taşpınar, yetişmeye başlayan genç haltercilerin uluslararası müsabakalarda ağabeyleri gibi başarılı olacaklarına inandıklarını kaydetti.

Şampiyonanın ilk gününde dereceye giren sporculara düzenlenen törenle madalyaları Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bekir Çeker tarafından verildi.

Yıldızlar Ferdi Türkiye Şampiyonası, pazar günü sona erecek. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Halter Yıldızlar Ferdi Türkiye Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement