Hamak Üretip Satarak Çocuklarını Okutuyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Hamak Üretip Satarak Çocuklarını Okutuyor

Hamak Üretip Satarak Çocuklarını Okutuyor

Ankara'nın Keçiören ilçesinde yaşayan ilkokul mezunu Nardane Budak (36), hamak örüp satarak hem çocuklarını okutuyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor.

05.09.2016 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Keçiören ilçesinde yaşayan ilkokul mezunu Nardane Budak (36), hamak örüp satarak hem çocuklarını okutuyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor.

Ankara'da belediyeye ait bir kursta öğrendiği örme sanatını geliştiren Budak, iplere düğüm atarak ürettiği hamakları satarak eşine destek veriyor.

Çubuk- Karagöl yolu üzerinde seyyar tezgahta bir taraftan hamak ören bir taraftan da satışını yapan Budak, elde ettiği paralarla çocuklarını okutuyor.

Çok istediği halde maddi imkansızlıklar nedeniyle okuyamadığını aktaran Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarının hayallerini gerçekleştirmek için hamak ördüğünü belirtti.

Hafta sonları ve tatillerde Karagöl yolunda yaklaşık 7 yıldır ürettiği hamakları sattığını dile getiren Budak, şunları söyledi:

"Yaptığım işle hem evime hem de eşime katkıda bulunuyorum. Bir oğlum, bir de kızım var. Çocuklarımı okutmak için çalışıyorum. Bu işi belediyenin verdiği kursta öğrendim ve zamanla ilerlettim. Belediyeden Allah razı olsun. Hafta sonları ve tatillerde buraya geliyorum, hem yapıyorum hem de bir taraftan satıyorum. İplikler Hatay'dan geliyor, yumak halinde ben açıyorum ve aynı boylarda kesiyorum. Çıtasına, iplik sayılarına ve renklerine göre ayırdıktan sonra ipleri tezgahta desen vererek örüyorum. 7-8 yıldan beri yapıyorum. Bazen eşim de yardımcı oluyor. İlkokul mezunuyum, çok okumak istedim ama şartlar elvermediği için okuyamadım. Benim hayalimi, çocuklarım gerçekleştirsin istiyorum. Kızım doktor olmak istiyor. Onların en iyi şekilde eğitim alması için bu işi severek yapıyorum."

Budak, hamak örme işinde profesyonelleştiğini, ürünleri satmadan önce testten geçirdiğini ve her geçen gün ürün desenlerini geliştirdiğini aktardı.

Ürün yelpazesini genişletmek için ilerde küçük bir atölye de kurmak istediğini anlatan Budak, boş duran ev hanımlarının fırsatları değerlendirmesini önerdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Hamak Üretip Satarak Çocuklarını Okutuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı turistler Van'da halay çekmeyi öğreniyor
    11:37 İranlı turistler Van'da halay çekmeyi öğreniyor

    İranlı turistler, Van'a tatil için gelen İranlı turistler, sosyal hayata uyum sağlamak için halay çekmeyi öğreniyor. Alışveriş yaparak esnafa destek olan turistler, akşamları eğlence merkezlerinde gönüllerince eğleniyor ve Kürtçe müzik eşliğinde halay çekiyor.

  • Zonguldak'ta Otizmli Bireyler ve Aileleri Tiyatro ve Halk Oyunlarıyla Sosyalleşiyor
    11:17 Zonguldak'ta Otizmli Bireyler ve Aileleri Tiyatro ve Halk Oyunlarıyla Sosyalleşiyor

    Zonguldak'ta otizmli bireyler ve aileleri, tiyatro ve halk oyunları eğitimi alarak sosyal hayata aktif katılım sağlıyor. Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan 'Onlara Farklılıklarıyla Değil İsimleriyle Seslen' projesi kapsamında, otizmli bireyler ve aileleri tiyatro oyunları ve halk oyunları gösterimi için çalışmalar yapıyor. Proje sayesinde otizmli bireylerin özgüveni gelişirken, aileler de sosyalleşme imkanı buluyor. Ekip, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası tiyatro salonunda sahne alacak.

  • Nazilli Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Bahar Konserine Davet Ediyor
    11:07 Nazilli Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Bahar Konserine Davet Ediyor

    Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, tüm Nazillileri, Nazilli Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından gerçekleştirilecek olan Bahar Konserine davet etti.

  • Aksaray'da Kemal Sunal ve Yeşilçam izleri
    11:06 Aksaray'da Kemal Sunal ve Yeşilçam izleri

    1985 yılında çekilen 'Keriz' filminin Aksaray'ın Gücünkaya köyünde oynayan köy halkı, hatıralarını anlattı. Kemal Sunal'ın Türkiye'yi güldürdüğü ama kendi hiç gülmediği belirtildi. Filmin çekildiği köyde halen Yeşilçam'ın izleri görülebilmektedir.

  • Niğde Valisi ve çocuk izciler göçmen kuşları gözlemledi
    10:53 Niğde Valisi ve çocuk izciler göçmen kuşları gözlemledi

    Niğde Valisi Cahit Çelik ve çocuk izciler, Akkaya Barajı gölünde göçmen kuşları gözlemledi. Vali Çelik, gölde yaşayan 225 kuş türü olduğunu belirtti ve Niğde'nin doğal alanlarının Türkiye'deki en önemli illerden biri olduğunu vurguladı. Çocuklarla doğayla bütünleşme faaliyetlerine devam edeceklerini söyleyen Çelik, Emli Vadisi'nde bir kamp merkezi yapmayı planladığını da açıkladı.

  • Yeşilçam'ın unutulmazlarından 'Keriz' filminin çekildiği köyde izler hala yaşamaya devam ediyor
    10:26 Yeşilçam'ın unutulmazlarından 'Keriz' filminin çekildiği köyde izler hala yaşamaya devam ediyor

    1985 yılında Kemal Sunal ve Perihan Savaş'ın başrolünü paylaştığı 'Keriz' filminin çekildiği Aksaray'ın Gücünkaya köyü, 39 yıl sonra bile Yeşilçam'ın etkisini taşıyor. Filmde oynayan köy halkı, o günleri gülerek anlatırken, Kemal Sunal'ın normal hayatta ciddi biri olduğu belirtildi.

  • Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Bahar Bayramı etkinliğine destek sözü verdi
    10:26 Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Bahar Bayramı etkinliğine destek sözü verdi

    Azerbaycan Kadınları Kültür Merkezi Derneği ve İzmir Kent Konseyi'nin düzenlediği Bahar Bayramı etkinliğine katılan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Belediye olarak proje ve çalışmalarda her zaman destek olacaklarının sözünü verdi.

  • Nemrut Dağı Ören Yeri'nde Turizm Sezonu Açıldı
    10:15 Nemrut Dağı Ören Yeri'nde Turizm Sezonu Açıldı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Nemrut Dağı Ören Yeri'nde turizm sezonu açıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekipleri ve Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ziyaretçilere karanfil dağıtarak ören yerinin önemini anlattı. Vali Yardımcısı Mehmet Tığlı, turizm sezonunun hayırlı olmasını diledi ve bölgeye bu yıl yoğun ziyaretçi beklediklerini belirtti. Ziyaretçilerden Erkan Ölmez, İstanbul'dan güneşin batışını izlemek için Nemrut Dağı'na geldiğini söylerken, Fransız Simon Pusebesti ise Nemrut Dağı'na çıkarken zorlandığını ve dev heykellerden çok etkilendiğini ifade etti.

  • Kartal Belediyesi'nden minik öğrencilerin resim sergisi
    10:02 Kartal Belediyesi'nden minik öğrencilerin resim sergisi

    Kartal Belediyesi'nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören minik öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı konu alan 'Sanatın Çocukları' adlı resim sergisine imza attı. Sergi, büyük beğeni topladı.

  • Osmanlı puşideleri Adana'da ilmek ilmek işleniyor
    09:27 Osmanlı puşideleri Adana'da ilmek ilmek işleniyor

    Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde usta öğreticiler, Osmanlılarda mezar sandukalarının üzerine örtülen puşideleri Maraş işi tekniğiyle yeniden yapmaktadır. Puşideler, El Sanatları ve Teknolojisi Nakış Bölümü'ndeki 8 kişilik ekip tarafından özenle işlenmektedir. Bu proje, Maraş işini gün yüzüne çıkarmaktadır.


Advertisement