Hamak Üretip Satarak Çocuklarını Okutuyor - Son Dakika
Güncel

Hamak Üretip Satarak Çocuklarını Okutuyor

Ankara'nın Keçiören ilçesinde yaşayan ilkokul mezunu Nardane Budak (36), hamak örüp satarak hem çocuklarını okutuyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor.

05.09.2016 19:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Keçiören ilçesinde yaşayan ilkokul mezunu Nardane Budak (36), hamak örüp satarak hem çocuklarını okutuyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor.

Ankara'da belediyeye ait bir kursta öğrendiği örme sanatını geliştiren Budak, iplere düğüm atarak ürettiği hamakları satarak eşine destek veriyor.

Çubuk- Karagöl yolu üzerinde seyyar tezgahta bir taraftan hamak ören bir taraftan da satışını yapan Budak, elde ettiği paralarla çocuklarını okutuyor.

Çok istediği halde maddi imkansızlıklar nedeniyle okuyamadığını aktaran Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarının hayallerini gerçekleştirmek için hamak ördüğünü belirtti.

Hafta sonları ve tatillerde Karagöl yolunda yaklaşık 7 yıldır ürettiği hamakları sattığını dile getiren Budak, şunları söyledi:

"Yaptığım işle hem evime hem de eşime katkıda bulunuyorum. Bir oğlum, bir de kızım var. Çocuklarımı okutmak için çalışıyorum. Bu işi belediyenin verdiği kursta öğrendim ve zamanla ilerlettim. Belediyeden Allah razı olsun. Hafta sonları ve tatillerde buraya geliyorum, hem yapıyorum hem de bir taraftan satıyorum. İplikler Hatay'dan geliyor, yumak halinde ben açıyorum ve aynı boylarda kesiyorum. Çıtasına, iplik sayılarına ve renklerine göre ayırdıktan sonra ipleri tezgahta desen vererek örüyorum. 7-8 yıldan beri yapıyorum. Bazen eşim de yardımcı oluyor. İlkokul mezunuyum, çok okumak istedim ama şartlar elvermediği için okuyamadım. Benim hayalimi, çocuklarım gerçekleştirsin istiyorum. Kızım doktor olmak istiyor. Onların en iyi şekilde eğitim alması için bu işi severek yapıyorum."

Budak, hamak örme işinde profesyonelleştiğini, ürünleri satmadan önce testten geçirdiğini ve her geçen gün ürün desenlerini geliştirdiğini aktardı.

Ürün yelpazesini genişletmek için ilerde küçük bir atölye de kurmak istediğini anlatan Budak, boş duran ev hanımlarının fırsatları değerlendirmesini önerdi.

Hamak Üretip Satarak Çocuklarını Okutuyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hamak Üretip Satarak Çocuklarını Okutuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement