Hamas Heyetinin Mısır Ziyareti - Son Dakika
Politika

Hamas Heyetinin Mısır Ziyareti

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniye, hareketinin "Mısır'la yeni bir döneme başlama konusunda" istekli olduğunu belirtti.

06.04.2016 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniye, hareketinin " Mısır'la yeni bir döneme başlama konusunda" istekli olduğunu belirtti.

Hamas heyetinin Mısırlı yetkililerle son görüşmesinin neticelerini paylaşmak için Filistinli grupların temsilcileriyle bir araya gelen Heniye, "Mısır'la eski anlaşmazlık sayfasını kapatmaya ve yeni bir döneme başlamaya çalışacağız." dedi.

Mısır'la ilişkilerin normalleştirilmesinin, Hamas'ın stratejik vizyonundan kaynaklandığını söyleyen Heniye, Hamas'ın bu diyaloglarda yeni bir anlaşma peşinde olmadığını, eski anlaşmaların uygulanması için çaba sarf ettiğini kaydetti.

Heniye ayrıca, Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni kurmaya hazır olduklarını, uzlaşı ve ayrılığı bitirmenin, hareketin stratejik bir kararı olduğunu ifade etti.

Görüşmede, Fetih, İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC) temsilcileri de hazır bulundu.

Hamaslı üst düzey yetkililerin bulunduğu bir heyet 12 Mart'ta Kahire'ye gitmişti.

Mısır İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar, 6 Mart'ta yaptığı açıklamada, Hamas'ın, eski Başsavcı Hişam Berekat suikastına karışan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensuplarına eğitim verdiğini ileri sürerek, "Hamas, suikast planında büyük rol oynadı." demişti. Hamas Sözcüsü Salah el-Berdevil ise söz konusu iddiaları yalanlayarak, hareketin adının Mısır'ın iç işlerine karıştırılmasını kabul etmediklerini belirtmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hamas Heyetinin Mısır Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement