Hamas Siyasi Büro Şefi Yardımcısı Heniye Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hamas Siyasi Büro Şefi Yardımcısı Heniye Açıklaması

"Hamas, direnişin silahsızlandırılması karşılığında Gazze'nin yeniden imarını kabul etmeyecek"

13.09.2014 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamas Siyasi Büro Şefi Yardımcısı İsmail Heniye, direnişin silahsızlandırılması karşılığında Gazze'nin yeniden imar edilmesini kabul etmeyeceklerini belirtti.

Gazze'de basın mensuplarıyla bir araya gelen Heniye, "Hamas, direnişin silahsızlandırılması karşılığında Gazze'nin yeniden imarını kabul etmeyecek" dedi.

"İmarın, direnişin silahı gibi meşru olduğunu" belirten Heniye, üstü kapalı şekilde kendilerine "siyasi şantaj" yapılmasını kabul etmediklerini dile getirdi.

Mısır'a, İsrail'i ateşkes şartlarına bağlı kalmaya "mecbur bırakması" çağrısında bulunan Heniye, Hamas'ın İsrail ile doğrudan hiçbir müzakereyi kabul etmeyeceğini vurgulayarak, "İsrail ile doğrudan müzakereleri kabul etmiyoruz. Ancak, ilkesel olarak ulusal uzlaşı tabanında politik eylemlere karşı değiliz" diye konuştu.

" Hamas, Fetih'le zıtlaşacak şekilde açıklama yapmama kararı aldı"

Hamas'ın siyasi çekişmelere sürüklenmeme ve Fetih hareketiyle zıtlaşacak şekilde basın açıklamaları yapmama yönünde karar aldığını da belirten Heniye, kendilerinin ulusal birlik ve uzlaşıyı sağlama arzusunda olduğunu kaydetti.

Hamas Siyasi Büro üyelerinden Musa Ebu Merzuk ise dün, "Hamas'ın, Gazze'ye uygulanan ağır abluka nedeniyle halk baskısı olması halinde İsrail'le doğrudan müzakereye mecbur kalabileceğini" ifade etmişti.

Hamas ve Fetih arasında 7 yıl süren ayrılık döneminin ardından 23 Nisan'da milli mutabakata varılmış, bu çerçevede 2 Haziran'da da Rami el-Hamdallah başbakanlığında uzlaşı hükümeti kurulmuştu. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hamas Siyasi Büro Şefi Yardımcısı Heniye Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement