Hamas'tan BM Barış Koordinatörü Mladenov'a Tepki - Son Dakika
Güncel

Hamas'tan BM Barış Koordinatörü Mladenov'a Tepki

Hamas\'tan BM Barış Koordinatörü Mladenov\'a Tepki

Hamas, Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nikolay Mladenov'un, Gazze'deki tünellerle ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

20.10.2016 20:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamas, Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nikolay Mladenov'un, Gazze'deki tünellerle ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mladenov'un İsrail ablukası altındaki Gazze'de "tünellerin kazılmasını ve askeri malzeme kaçakçılığını sorumsuzca bir eylem" olarak nitelendirmesini eleştirdi.

Mladenov'u İsrail'e yandaşlık yapmakla suçlayan Kasım, "Bu ifadeler, işgal altındaki halklara direnme, kendini savunma ve güce sahip olma hakkını taahhüt eden insan hakları ve uluslararası hukukla çelişmektedir." dedi.

Sorunun İsrail işgalinin devam etmesinde ve Filistinlilere yönelik ihlallerin sürdürülmesinde gizli olduğunu ifade eden Kasım, BM ve uluslararası topluma, İsrail saldırılarının önüne geçilmesi ve Gazze ablukasının kaldırılması için harekete geçmesi çağrısında bulundu.

Mladenov, dün yaptığı açıklamada, "Gazze'de tünellerin inşa edilmesi, (İsrail tarafına) roket atılması, askeri malzeme kaçakçılığı ve çatışma ortamı doğurmanın sorumsuzca eylemler olduğunu ve İsrail ile Filistin halkının hayatını tehlikeye attığını" savunmuştu.

Gazzelilerin "can damarı" olarak nitelendirilen tünellerden, başta temel gıda maddeleri ve ilaç olmak üzere, canlı hayvandan otomobile kadar bölge halkının ihtiyacı olan birçok malzemeyle akaryakıt geçişi sağlanıyordu.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki darbenin ardından iktidara gelen askeri yönetim, söz konusu tünellerin büyük bir kısmını yıktı. Mısır yönetimi, 18 Eylül 2015'ten sonra da sınırdaki tünelleri yıkmak amacıyla deniz suyu pompalama yöntemini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hamas'tan BM Barış Koordinatörü Mladenov'a Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.


Advertisement