Hamburg'da Türk Basın Birliği Kutlama ve Panel Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Hamburg'da Türk Basın Birliği Kutlama ve Panel Düzenledi

Hamburg\'da Türk Basın Birliği Kutlama ve Panel Düzenledi

Hamburg Türk Basın Birliği, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle kentin Dammtor semtindeki Etnografya Müzesinde bir kutlama ve panel düzenledi.

12.01.2015 14:17  Güncelleme: 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamburg Türk Basın Birliği, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle kentin Dammtor semtindeki Etnografya Müzesi'nde bir kutlama ve panel düzenledi.

Türk Basın Birliği Başkanı Erdal Altuntaş'ın konuşmalarıyla açılan etkinlikte Fransa'daki terör saldırısında öldürülen Charlie Hebdo çalışanları ile görev başında yaşamlarını yitiren diğer basın mensupları anısına saygı duruşu yapıldı. Erdal Altuntaş, "Fikir farklılıklarına ancak, fikirlerle cevap verilir, şiddetle değil. Ölenlerin ailelerine baş sağlığı diliyor, acılarını yürekten paylaşıyoruz" dedi.

Hamburg Muavin Konsolosu Nağı Tayru, eyalet milletvekilleri Filiz Demirel, Mehmet Yıldız ve Alirıza Şimşek'in yanı sıra çok sayıda dernek, kuruluş ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı etkinlikte 20 yılı aşkın süreden bu yana meslekte olan gazetecilere plaket verildi. Hamburg'daki gazetecilerin duayeni sayılan eski Hürriyet Kuzey Almanya Temsilcisi İbrahim Gül'e özel ödül verildi.

Alman Kemik İliği Bankası (DKMS) gönüllüsü ve iki kez kemik iliği veren Kader Benli'ye 'Toplumsal Duyarlılık Ödülü, Soma'ya bağış götüren Soma'ya Uzanan Eller İnisiyatifi'ne de 'Toplumsal Dayanışma Ödülü' verildi.

Kuzey Almanya'nın sevilen rock müziği sanatçısı Murat İnce etkinliğin panel bölümüne geçilmeden önce verilen arada söylediği parçalarla etkinliğe renk kattı.

'Ortadoğu, IŞİD ve Türkiye'nin Rolü' başlıklı panele gazeteci Sevilay Yükselir ve tarihçi- yazar Erdoğan Aydın konuşmacı olarak katıldı. Yükselir, İŞİD'in bir Batı projesi olduğunu ifade ederek, "Bu projede Türkiye'nin rolü devede kulak misali gibidir. IŞİD, gelmiş geçmiş en kanlı terör örgütüdür" dedi.

Erdoğan Aydın ise Türkiye hükümetinin, IŞİD'e, Suriye'de Esat'ı yıkma ve Osmanlı hayalleriyle göz yumduğunu öne sürdü.  Etkinlik çerçevesinde karikatürist İlhan Değirmenci, ressamlar Behçet Tikit ve Hüseyin Varol'un tabloları açık artırmayla satıldı. - Hamburg

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hamburg'da Türk Basın Birliği Kutlama ve Panel Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement