Hamit Altıntop: Dortmund'dan 3 Puan Alacak Gücümüz Var - Son Dakika
Spor

Hamit Altıntop: Dortmund'dan 3 Puan Alacak Gücümüz Var

G.Saray yardımcı antrenörü Pin ve Hamit Altıntop, Dortmund maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. Prandelli, soğuk algınlığı nedeniyle toplantıya katılmadı.

21.10.2014 16:35  Güncelleme: 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray antrenörü Gabriele Pin ve Hamit Altıntop, Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Borussia Dortmund ile oynanacak kritik maç öncesi basın toplantısı düzenledi. Galatasaray teknik direktörü Cesare Prandelli ise soğuk algınlığı nedeniyle basın toplantısına katılmadı.

Gabriele Pin: "Prandelli'nin selamlarını iletiyorum. Hastalığı nedeniyle gelemedi. Tedbir amaçlı biraz dinleniyor. İdmanlarda kendisi yer alacak. Umarım kısa zamanda iyileşir."

"ADIM ADIM İLERLEME"

"Bizim için çok önemli bir maç. Sadece Türkiye'de değil, Avrupa basınında da önem taşıyan bir maç. Ligde çok önemli bir galibiyet alarak geliyoruz. Bu galibiyet de bizi özgüven olarak yukarıya çıkarabilir. Adım adım gelişme göstererek ilerlemek istiyoruz. Umarım yarın da iyi geçer maçımız."

HAMİT: "3 PUAN ALIRIZ, GÜCÜMÜZ VAR"

Hamit Altıntop: "Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk iki maç sonuçları bizim için iyi değildi. Hedefimiz turu atlamak. Hedefimiz buysa gelecek iki maçta da puanlar almamız gerekiyor. Yarın iyi bir başlangıç yaparız inşallah. İlk 3 puanımızı alırız. O gücümüz var. Tabi ki eksiklerimiz var. Ama onların da nedenleri var. Özgüven olarak da bir seviyeden geliyoruz. Yarın da devam ettirriz inşallah."

PIN: "ARSENAL MAÇINDAN BİR ŞEYLER ÖĞRENDİK"

Gabriele Pin: "Arsenal maçı bizim için çok önemli bir dönüm noktasıydı. O maçtan bir şeyler öğrendik. Sistem önemli olabilir bir takımda. Ama daha önemli olan bir şey varsa o da takımın mentalitesi. Taktiksel anlamda daha iyi takım ve hocalar görebilirsiniz. Burada her gün çalışarak gelişme gösteriyoruz. Her gün daha da birbirini tanıyan bir gruba sahibiz. Üstüne kata kata gelişmeleri izleyeceğiz."

Gabriele Pin: "Son maçlarda sistemler denedik. Fenerbahçe 10 kişi kaldığında 4-3-2-1 oynamaya başladık. Bu maçtan maça değişiyor. Bu rakibin de kondisyonuna, taktiklerine göre değişebilir. Bu sistemleri denemeye devam edeceğiz. Takıma denge getirdiğini düşünüyoruz. Çünkü takım da bunlara alıştı."

HAMİT: "FORMAYI ALDIĞIMDA BIRAKMAYACAĞIM"

Hamit Altıntop: "Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğime inanıyorum. Hiç bir idmanı kaçırmadım. Sonra küçük bir nüksetme oldu. Takımdan sadece iki hafta ayrı kaldım. Hoca tercihini başka futbolculardan yana kullandı. Son maçlarda oyuna dahil oldum. Ben oynamak istiyorum. Formayı aldığımda da bırakmayacağıma inanıyorum. İsteğim takıma yardımcı olmak bunu da burada konuşarak değil de sahada oynayarak yapmak istiyorum."

HAMİT: "BU MAÇ BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Hamit Altıntop: "Dortmund maçı benim için özel bir maç olacak. Schalke ile derbide çok iyi bir başlangıç yapmıştım Bundesliga'ya. 2003'ten bu yana çok şey değişti. Dortmund'un oyun tarzı, hocaları, futbolcuları daha farklı. Daha farklı yerdeler. Alman takımına karşı oynamamız benim için çok önemli; bir Alman-Türk olarak. Oradaki vatandaşlarımızı da sevindirmek istiyoruz. Hedefimiz belli, son iki senede tur atlamıştık bu sene de atlamak istiyoruz. Bunun için yarınki maç çok çok önemli."

HAMİT: "O MAÇ İNANILMAZ BÜYÜK BİR KAZAYDI"

Hamit Altıntop: "Biz ligde hemen hemen istediğimiz puanlar aldık. En önemlisi bu. Balıkesir'de inanılmaz büyük bir kaza geçirdik. Orada yenilmek bize yakışmadı. Ama futbolda böyle şeyler oluyor. Bir şeyin altını çizmek istiyorum. Yeni bir hoca için, bunu kendim de yaşadım; yeni bir lige, kültüre gelmek zor. İnanıyorum ki hocamız Türkiye Ligi'ni İspanya gibi Almanya gibi tanımıyordu. Bu süreci kapatmak zaman alıyor. Bazı şeylerde oynama süreci getiriyor. Sneijder var takımda Dünya starı, herkes tanıyor. Diğer oyuncular ben de dahil kaç kişiyi tanıyordur? İster istemez süreç alıyor. Eleştirilere hak veriyorum ama bir yol aldığımız ortada olan bir şey. Buna da saygı göstermek lazım.

"2009/2010'da Bayern Münih'e yeni hoca gelmişti. Louis van Gaal. Çok kötü başlamıştık. Hatırladığım kadarıyla o sene Prandelli'ye karşı da oynamıştık. Sezon sonunda şampiyon olduk, Şampiyonlar Ligi finali oynadık. Çok iyi başlamasak da çok iyi sonuçlandırabiliriz."

PIN: "DORTMUND RAKİBİNE BİLE PRESTİJ VERİYOR"

Gabriele Pin: "Dortmund'a karşı oynamak, Avrupa'da son iki üç senede yenilik getiren takıma karşı oynamak önemli bir motivasyon olabilir. Dortmund rakibine bile prestij veren bir takım. O kadar önemli işlere imza attı. Biz önemli bir skor elde etmek istiyoruz. Umarız bizim için iyi olur."

HAMİT: "ŞAMPİYONLAR LİGİ MÜZİĞİNDEN SONRA..."

Hamit Altıntop: "Bizim temelimiz Türkiye Ligi. Burada başarılı olamazsak Şampiyonlar Ligi'ne katılamayız. Bir gerçek var. Bunu futbol içinde olduğum sürece hatırlatacağım. Oradaki kalite daha yüksek. Bu da Alman takımının kalitesini gösteriyor. Onlar bir adım önde olduğu için favori oluyorlar. Kendimize inanıyoruz bunu da sahada göstereceğiz inşallah. Ben çok ümitliyim. Allah'ın izniyle de taraftarımızla da Şampiyonlar Ligi müziğinden sonra çok güzel bir futbol izleyeceğiz.

"Sahada olup olmayacağımı bilmiyorum. İnşallah olurum. Olmasam da takımım kazansın. Dışarıdan üzülmeyeyim."

Hamit Altıntop: Dortmund\'dan 3 Puan Alacak Gücümüz Var
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Hamit Altıntop: Dortmund'dan 3 Puan Alacak Gücümüz Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • fenerli: tabi var rüyanızda :D 3 4 Yanıtla
  • Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu
    10:03 Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Meriç Nehri kenarı ile İzzet Arseven Kent Ormanı'nda yapılan Millet Bahçesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sezer, piknik alanları, spor sahaları, çocuk oyun alanları, bisiklet ve gezi yolu, kütüphane ve vatandaşların kullanacağı iskele gibi sosyal donatıların bulunduğu alanda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Sezer, Millet Bahçesi'nin vatandaşlara huzurlu bir ortamda daha kaliteli hizmet sunacağını ifade ederek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ'ye teşekkür etti.

  • Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı
    10:02 Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı

    Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova'da düzenlenen karate müsabakalarında elde ettiği başarılı mücadelelerin ardından 2 altın, 1 bronz madalya kazandı.

  • Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde Engellilere Yönelik Bahçe Oluşturuldu
    09:48 Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde Engellilere Yönelik Bahçe Oluşturuldu

    Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, engelli bireylerin sosyalleşmesini sağlamak amacıyla bahçe oluşturdu. Fidan dikimiyle birlikte öğrencilerin yardımlaşma ve iş birliği yapmasını teşvik eden merkez, aynı zamanda çevre bilincini de aşılamayı hedefliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, engelli bireylerin başarılarına ortak olmanın önemine vurgu yaparak, emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor
    09:41 Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor

    Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası'nda hayata geçirdiği sahil projesi, yerel halk ve bisiklet tutkunları tarafından büyük ilgi görüyor. Bisiklet sürücüleri, Kuşadası'nın sahil bandı boyunca yolun uzatılmasını ve sahil siteleri ile birleştirilerek Milli Park'a kadar gidebilmeyi istiyor. Proje, hem şehiriçi ulaşımı kolaylaştırıyor hem de çevreye duyarlı bir seçenek sunuyor.

  • Down sendromlu milli atlet Emirhan Akçakoca, dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı
    09:34 Down sendromlu milli atlet Emirhan Akçakoca, dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı

    Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'nda dünya rekoru kırarak altın madalya kazanan Emirhan Akçakoca, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ü ziyaret etti. Vali Soytürk, sporcunun uluslararası alanda büyük bir başarıya imza attığını belirterek gurur duyduğunu ifade etti. Akçakoca ise yeni başarılara imza atmak için çalışacağını söyledi.

  • Erzurum Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Salon Futbolu Bölgesel Lig müsabakalarında Kadınlar kategorisinde sonuçlar belli oldu
    09:34 Erzurum Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Salon Futbolu Bölgesel Lig müsabakalarında Kadınlar kategorisinde sonuçlar belli oldu

    Erzurum Teknik Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Gümüşhane Üniversitesi'nin derece aldığı Salon Futbolu Bölgesel Lig müsabakalarında Kadınlar kategorisinde şampiyon Gümüşhane Üniversitesi oldu. Kupa töreninde ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, şampiyon takıma kupasını takdim etti. Şampiyonada 9 kadın ve erkek takımı grup birinciliği için mücadele ediyor.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Çocuk Festivali düzenliyor
    09:10 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Çocuk Festivali düzenliyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, 20-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan Uluslararası Çocuk Festivali'nde çocuklara spor, kültür, sanat ve eğlence dolu bir dizi etkinlik sunacak. Festival kapsamında konserler, dans gösterileri, çocuk atölyeleri, çocuk koşusu ve çocuk bisiklet şenliği gibi etkinlikler düzenlenecek. Festival, Mersin'in dört bir yanında coşkuyla kutlanacak ve yurtdışından 14 ülkeden 350 çocuk katılım sağlayacak.


Advertisement