Hamsi Kaçtı, Onlar Kovaladı - Son Dakika
Güncel

Hamsi Kaçtı, Onlar Kovaladı

Hamsi Kaçtı, Onlar Kovaladı

Marmara Denizi'nde avlanan farklı illerin balıkçıları, teknelerle hamsi akımının yöneldiği Tekirdağ'a kadar geldi.

19.10.2016 19:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmara Denizi'nde avlanan farklı illerin balıkçıları, teknelerle hamsi akımının yöneldiği Tekirdağ'a kadar geldi.

Eylülde "vira Bismillah" diyerek sezonu açan İstanbul, Balıkesir ve Çanakkaleli balıkçılar, bu yıl bol bulunan hamsiyi avlamak için denizde günlerce yol aldı.

Uzun süredir denizde olan balıkçılar, yakalamak için uğraştıkları hamsi akımını, Tekirdağ'a kadar takip etti.

Marmara'da etkili olan rüzgar nedeniyle gırgır tekneleriyle Tekirdağ limanlarına gelen balıkçılar, bu geceden itibaren hamsi avına devam edecek.

"Hamsi akımı, Tekirdağ önlerinde"

Tekirdağ Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdal Coşkunçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale'den gelen gırgır teknelerinin balık akımını takip ettiğini söyledi.

Coşkunçay, hamsinin Tekirdağ önlerinde olduğunu belirterek, "Farklı illerden gelen gırgır tekneleri, hamsi akımını takip ederek Tekirdağ'a geldi. Bu gırgırların Tekirdağ'da avlanmaları hiçbir sorun teşkil etmiyor. Bu çaptaki gırgırların Türkiye'deki tüm karasularında avlanmak için yetkileri var. Karadeniz'deki palamut akımı nedeniyle hamsi Karadeniz'e geçemedi. Bu nedenle Marmara'da hamsi bolluğu yaşanıyor." diye konuştu.

"20 gündür hamsinin peşindeyiz"

Balıkesir'den gelen balıkçı Mesut Aycan da palamudun bol olmasından dolayı hamsinin Karadeniz'e geçemeyerek, Marmara Denizi'nde kaldığını söyledi.

Yaklaşık 20 gündür hamsi akımını takip ettiklerini anlatan Aycan, "Bu sezonun açılmasından beri, Marmara'da hamsi, Karadeniz'de de palamut oluyor. Karadeniz'de palamut bol olduğu için hamsi Karadeniz'e geçemedi. Marmara çok bereketli, Allah'a şükür. 20 gündür hamsinin peşindeyiz. Hamsiyi takip edip Tekirdağ'a geldik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hamsi Kaçtı, Onlar Kovaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Taksici Yaşar Yanıkyürek'i öldüren şüpheli tutuklandı
    19:26 Taksici Yaşar Yanıkyürek'i öldüren şüpheli tutuklandı

    Taksim'den yolcu olarak binen bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürülen 60 yaşındaki taksici Yaşar Yanıkyürek'in katil zanlısı, 'canavarca hisle kasten öldürme' ve 'yağma' suçlarından tutuklandı. İranlı olduğu öğrenilen şüpheli, savcılığa verdiği ifadenin ardından nöbetçi hakimliğe sevk edildi ve cezaevine gönderildi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem
    19:26 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından, Vali Numan Hatipoğlu ve CHP Milletvekili Kadim Durmaz açıklamalarda bulundu. Can kaybının olmadığı belirtildi.

  • Beyoğlu'nda kamuflaj kıyafetle servis yapan garson tutuklandı
    19:24 Beyoğlu'nda kamuflaj kıyafetle servis yapan garson tutuklandı

    İstanbul Beyoğlu'nda bir turistik işletmede kamuflaj kıyafetle servis görüntüleri sosyal medyada yayılınca gözaltına alınan yabancı uyruklu garson tutuklandı. İşletme belgesi iptal edilmişti.

  • Pendik'te hafriyat kamyonu ile otomobil çarpışması: 2 kişi yaralandı
    19:23 Pendik'te hafriyat kamyonu ile otomobil çarpışması: 2 kişi yaralandı

    Pendik'te meydana gelen trafik kazasında, hafriyat kamyonu ile otomobil çarpıştı. Kazada, Ayhan A. ve eşi Hediye A. yaralandı. Olay yerine itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldıktan sonra trafik normale döndü.

  • Kahramanmaraş Elbistan Belediyesi'nin Borcu Açıklandı
    19:23 Kahramanmaraş Elbistan Belediyesi'nin Borcu Açıklandı

    31 Mart yerel seçimlerinde AKP'den CHP'ye geçen Kahramanmaraş Elbistan Belediyesi'nin toplam borcu 334 milyon 921 bin TL olarak açıklandı.

  • Muğla'da firari hükümlü yakalandı
    19:19 Muğla'da firari hükümlü yakalandı

    Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, 11 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, Jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Şüpheli, işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un anısına düzenlenen panelde konuşmalar yapıldı
    19:18 Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un anısına düzenlenen panelde konuşmalar yapıldı

    Milli şair Mehmet Akif Ersoy, Cümle Dergisi ve Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Halkın Gür Sesi: Mehmet Akif' adlı panelle anıldı. Panelde konuşan Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürü Murat Gözüdok, Ersoy'un eserlerinin milletin karakterini şekillendirdiğini ve gelecek nesillere yol gösterdiğini belirtti. Ersoy'un torunu Selma Argon da dedesinin vatan, bayrak, ezan ve inanç konularında derin bir hassasiyete sahip olduğunu vurguladı. Yazar Osman Koca ise Ersoy'un mütefekkir bir şahsiyet olduğunu ve Türk düşüncesine önemli katkılar sağladığını ifade etti. Panelde ayrıca Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya ve yazar Fahrettin Gün de Ersoy'un entelektüel birikimi ve karakteri hakkında konuşmalar yaptı.


Advertisement