Hamza Hamzaoğlu: 7 Maçımızı Kazanırsak Şampiyon Oluruz - Son Dakika
Spor

Hamza Hamzaoğlu: 7 Maçımızı Kazanırsak Şampiyon Oluruz

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Kalan 7 maçımızı da kazanırsak halinde şampiyon olacağımıza inanıyorum" dedi.

23.04.2015 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, ligde kalan 7 maçlarını da kazanmaları halinde şampiyon olacaklarına inandıklarını söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hamzaoğlu, Trabzonspor karşısında aldıkları yenilgiyi değerlendirerek, "Bir üzüntü var. Kazanmayı umut ettiğimiz ve avantajımızı devam ettirmek istediğimiz bir maçı kaybettik. Rakiplerimiz avantajlı pozisyona geçmiş oldu ama açılmış bir puan farkı da yok zaten. Daha 7 hafta var. Kimsenin tüm maçlarını kazanacağının garantisi yok. Dolayısıyla henüz kaybettiğimiz bir şey yok. Sadece bir avantaj yitirdik. İnanıyorum ki ilerleyen haftalarda biz liderliği geri alacağız ve istediğimiz yerde ligi bitireceğiz. Eğer kalan 7 maçımızı da kazanırsak, şampiyon oluruz" şeklinde konuştu.

Takımda sakatlıktan dönen Semih Kaya ve Melo'nun durumları hakkında da bilgi veren genç çalıştırıcı, "Semih ve Melo ile ilgili bu hafta sonuna kadar bakacağız. Semih'in bir grip durumu vardı ve dün istirahat etmişti. Bugün takımla çıktı. Melo yavaş yavaş toparlanıyor. Henüz istediğimiz seviyede değil. Yüzde 100 seviyesine gelmedi. Artık onu maçlarla mı yukarıya çekeriz yoksa antrenmanlarda mı daha iyi duruma gelmesini bekleriz, buna bakacağız" ifadelerini kullandı.

Şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden Beşiktaş'ın kalan 7 haftada hem Trabzonspor'la hem de Galatasaray'la deplasmanda oynayacağının aktarılması üzerine Hamzaoğlu, "Sadece derbi maçlarını önemli görüyoruz ama diğer maçların da ciddi ve önemli olduğunu anlamak lazım. Herkes herkesi yenebilecek durumda ve yine herkes puan kaybedebilecek durumda. Biz yolumuza devam edeceğiz. Bir avantaj kaybettik ama sezonu şampiyon tamamlayacağımıza olan inancımızı kaybetmiş değiliz" diye konuştu.

"Hakemler art niyetli değil"

Hamzaoğlu, son haftalardaki hakem kararlarına yönelik eleştirilerle ilgili görüşünün sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Tartışmalı kararlar her maçta oluyor ama bu hafta mağlup olmamıza rağmen hakem Ali Palabıyık'ın yönetimini çok iyi buldum. (Fenerbahçe- Bursaspor maçıyla ilgili) Ofsayttı veya değildi tartışmaları yapılıyor ama bunlar maç içinde ani verilmesi gereken kararlar. Onlar için de kolay değil. Bunlara takılmamak lazım. Önemli olan biz kendimiz sahada ne yapıyoruz. Bunlara dikkat etmemiz gerekiyor. Hakemler de hata yapacaktır ama ben kasıt olduğunu düşünmüyorum."

Sarı-kırmızılı çalıştırıcı, sarı kart cezalısı olan Wesley Sneijder'ın yerine Gaziantepspor karşılaşmasında Emre Çolak'ı düşündüklerini vurgulayarak, "Büyük ihtimalle Sneijder'ın pozisyonuna Emre Çolak'ı düşüneceğiz. Geçen hafta iyi oynadı. Şu andaki performansı da gayet iyi. Buna yine de hafta sonu karar vereceğiz" şeklinde konuştu.

"Biz hep son hata yapanı görüyoruz"

Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'ın son 10 lig maçında da gol yemesi ve son bölümlerde yenilen gollerin puan kayıplarına etkisiyle ilgili şunları kaydetti:

"Biz hücum oynamak zorunda olan bir takımız. Birinci bölgede savunma yapan bir takım görüntüsünde olamayız. Açılmak, hücum etmek zorundayız. Böyle bir oyun anlayışını benimsedik ve her maçta da bunu sürdüreceğiz. Bu oyun anlayışı içinde olan her takım kalesinde pozisyon verir. Bizim verdiğimiz pozisyon sayımıza bakarsanız, rakiplerimizden çok fazla değil. Sadece bize gelen pozisyonlar ayağımıza çarpıyor, adamın önüne düşüyor ve golle sonuçlanıyor. Biraz şanssısız. Tabi ki önlemler alınıyor. Yediğimiz gollere bir daha bakın. Trabzonspor maçında Sabri'nin ayağından seken iki top, kaleciyi yanıltıyor ve rakibin önüne geliyor. Kardemir Karabükspor maçında Hakan Balta'nın ayağından kendi ağlarımıza giden bir top vardı. Ben bunu da doğal karşılıyorum. Aynı oyunu oynamaya devam edeceğiz. Benim için önemli olan, yediğimizden bir fazlasını atabilmek."

Hamzaoğlu, son dönemde eleştirilerin hedefi olan Alex Telles ile Sabri Sarıoğlu'ndan memnun olduğunu da aktararak, "Tabi ki hataları olacak. Bir şey yapan insan hata yapar. Biz sadece Telles ve Sabri'nin yaptığı hataları görüyoruz. Ya da bir başkasının hatalarını görüyoruz. Maç içinde yaptıkları iyi şeyleri ise görmüyoruz. Son 10 maçta da gol yediğimize bakıyoruz ama attığımız goller ikinci planda kalıyor. Telles de Sabri de hatalar yapıyorlar ve yapacaklar da. Çünkü sahada bir şey üretme gayretindeler. İnşallah bu hatalarını en aza indirecekler. Orta sahada top kayıplarımız da var, ileride gol de kaçırıyoruz. Biz hep son hata yapan adamı görüyoruz ama problemin asıl başladığı yerler başka. Herkesin dikkatli olması lazım çünkü başarılar artık detaylarda saklı ve o detaylara önem vermek gerekiyor" şeklinde görüş belirtti.

Sarı-kırmızılı teknik adam, Burak Yılmaz'ın sağlık durumuna da değinerek, "Burak oynayabilecek durumda ama antrenmanda sakatlığı nüksediyor, sonra başka bir şey oluyor. Burak'tan fizik olarak yüzde 100 verim alamıyoruz. Tam olarak hazır değil. Oyunda da tutmak istiyoruz çünkü pozisyona girdiğinde değerlendirme özelliği var. Onun için hafta sonuna kadar bakacağız" ifadelerini kullandı.

Hamzaoğlu, tüm Türkiye'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Regaip Kandili'ni kutladı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Hamza Hamzaoğlu: 7 Maçımızı Kazanırsak Şampiyon Oluruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement